Haberler

Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı'nda üniversitelerde çeşitli branşlarda oluşturulacak lig organizasyonlarının ilgili branş federasyonlarına verilmesi tartışıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı'nda üniversitelerde çeşitli branşlarda oluşturulacak lig organizasyonlarının ilgili branş federasyonlarına verilmesi tartışıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, federasyonlarınca gerçekleştirilen ve 112 üniversiteden katılımla Kemer ilçesindeki bir otelde yapılan Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı'nda, AA muhabirine üniversitelerde çeşitli branşlarda oluşturulacak lig organizasyonları hakkında bilgi verdi.

Üniversite Sporları Federasyonu olarak önceki yıllarda korumalı futbolda lig organizasyonlarının bulunduğunu hatırlatan Tamer, geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çeşitli branşlarda lig oluşturulmasının önerildiğini ve bunun bütçesinin karşılanacağının bildirildiğini kaydetti.

Bu doğrultuda geçen yıl salon futbolu branşında lig oluşturduklarını bildiren Tamer, 35 üniversitede erkek, 15 üniversitede de bayan futbol takımları oluşturulduğunu ve bu takımların çok başarılı olduğunu ifade etti.

Bu yıl ise basketbol, voleybol, hentbol ve masa tenisi branşlarında lig oluşturmaya hazırlandıklarını ve katılacak üniversiteler arasında organizasyon hazırlığı yaptıklarını dile getiren Tamer, "Spor Genel Müdürlüğü son anda korumalı ve salon futbolu hariç diğer branşlardaki ligin, ilgili federasyonlar tarafından düzenlenmesini istedi. Oysa ki bu bizim organizasyonumuz ve bizim görevimizdi, sebebini anlamış değiliz" diye konuştu.

İlgili branş federasyonları ile üniversitelerde lig oluşturmak için diyalog halinde olduklarını anlatan Tamer, üniversitelerde yeterli katılım sağlandığı takdirde üniversiteler arasında çeşitli branşlarda lig düzenleneceğini belirtti.

-Engelli öğrencilere yönelik festival-

Tamer, uzun süredir üniversitede eğitim gören engelli öğrencilere yönelik organizasyonlar yapmak istediklerini kaydetti. Bu doğrultuda ciddi bir adım attıklarına dikkati çeken Tamer, üniversitelerin katılımıyla bahar döneminde engellilere yönelik festival niteliğinde bir organizasyon düzenleyeceklerini bildirdi.

"Üniversitede engelsiz spor" sloganıyla gerçekleştirecekleri organizasyon için üniversitelere gerekli bilgilendirmenin yapıldığını anlatan Tamer, "Yoğun bir talep gelmesini bekliyoruz. Organizasyonu sadece bir branşla sınırlandırmayacağız. Organizasyona 'üniversite engelliler spor şenliği' olarak bakıyoruz. Bu insanlarımıza 'biz size değer veriyoruz, bizden birisiniz ve önemlisiniz' demek istiyoruz. Bu doğrultuda bir takım imkanlar sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Tamer, etkinliğe sadece engelli öğrencilerin değil, tüm öğrencilerin katılmasını istediklerini, tüm öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması arzusunda olduklarını vurguladı.

Etkinliğe katılım fazla olursa engelli öğrenciler arasında her branşta takım oluşturulabileceğini kaydeden Tamer, "Engelli sporcularımızın çok aktif ve başarılı olduklarını biliyoruz, üniversitelerde de bu başarıyı bekliyoruz" dedi.

-Spor müsabakalarında çıkan olaylar-

Prof. Dr. Tamer, spor camiasında zaman zaman yaşanan olumsuz olayların çok yoğun olmasa da üniversitelerde de yaşanabildiğini söyledi. Müsabaka içinde gençlerin birbirlerine itmesi ya da hakemin kararlarına itiraz gibi olaylarla karşılaşabildiklerini anlatan Tamer, şunları kaydetti:

"Üniversitelerde olay olsun istemiyoruz, üniversiteler olarak örnek olmamız gerektiğine inanıyoruz. Ancak zaman zaman olaylar kaçınılmaz oluyor. Böyle bir durumda önce gençlerle, üniversitede görev yapan öğretim üyeleriyle görüşüyoruz. Eğer sorun çözülmüyorsa üniversite idarecileriyle bu sorunları çözüyoruz. Cezaya başvurmadan sorunu çözmeye çalışıyoruz. Çözülmediği takdirde disiplin ya da ceza işlemi uygulanıyor. Üniversitelerde ciddi bir sorun yaşamadık. Ama olayların önüne geçmek amacıyla konuyu sık sık gündeme taşıyoruz."

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title