Haberler

    Üniversiteler Karadeniz Yemekleriyle Yarıştı

    KBÜ Safranbolu Konuk Evinde düzenlenen yarışmada, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, yarışmayı geleneksel hale getireceklerini söyledi.

    KBÜ Safranbolu Konuk Evinde düzenlenen yarışmada, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, yarışmayı geleneksel hale getireceklerini söyledi. Yarışmaya dört üniversiteden katılım olduğunu belirten Prof. Dr. Polat, "Turizm fakültesi olarak üniversiteler arası yemek yarışması düzenledik. Bu yıl ilki düzenlendi ve bunu geleneksel olarak her yıl yapacağız. Mayıs ayında Safranbolu Belediyesiyle Safranbolu'ya mahsus yöresel yemekler yarışması yapılacak. Güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.

    Dört ekip halinde yapılan yarışmada 22 öğrenci tarafından hazırlanan yemekler jüri üyelerine sunuldu.

    Yarışmada Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ekibi "En İyi Menü" ödülü alırken, KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ekibi "En İyi Lezzet" ödülüne layık görüldü.

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu ekibi "En İyi Takım", Kastamonu Üniversitesi Cide Meslek Yüksekokulu ekibi ise "En İyi Sunum" ödülünü aldı.

    Ödülleri, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve jüri üyeleri verdi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Safranbolu Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title