Haberler

Üniversiteler Arası Karate Türkiye Şampiyonası

Üniversiteler Arası Karate Türkiye Şampiyonası, Malatya İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde sürüyor.

Üniversiteler Arası Karate Türkiye Şampiyonası, Malatya İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde sürüyor.

Koç Fest'in sponsorluğunda, Üniversite Sporları Federasyonu tarafından İnönü Üniversitesi Spor Salonu'nda 41 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Karate Türkiye Şampiyonası'nda 202 sporcu mücadele ediyor.

Karate Malatya İl Temsilcisi Resul Uluca, Malatya'nın 18 yıl sonra Karate'de büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını kaydederek, "Uzun bir aradan sonra Malatya, karate sporunda büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 41 üniversitemiz şampiyonaya katıldı. 202 sporcumuz şampiyonada ter döküyor" dedi.

Uluca, Malatya'nın bundan sonraki süreçte karate branşında büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağını ifade ederek, "Sporcu sayısı az olduğu için 2 tatemi kuruldu. Türkiye Şampiyonaları'nda en az 4 tatemi kuruluyor. Şimdiye kadar 4 tatemi kurulabilecek salonumuz mevcut değildi. Ama yeni yapılan salonlarımıza 4 tatemi kurabileceğiz. İnşallah bundan sonra Malatya, karate şampiyonlarına ev sahipliği yapacak" şeklinde konuştu.

"ORGANİZASYONLARI DÜZENLEME NOKTASINDA PROFESYONELİZ"

Malatya İnönü Üniversitesi Spor Şube Müdürü Salih Coşar ise, güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Üniversite Sporları Federasyonu'nun, üniversite öğrencilerine yönelik yapmış olduğu bir faaliyet. Bu faaliyetimizi Koç Fest ile taçlandırdık. Koç Fest'in sponsorluğunda üniversitemizde Üniversiteler Arası Bilardo ve Karate Türkiye Şampiyonalarını gerçekleştiriyoruz. Karate Türkiye Şampiyonasına 41 üniversiteden 202 sporcu iştirak etti. Milli Karatecilerde şampiyonada yer alıyor. Bu şampiyonada dereceye giren sporcular, 2 yılda bir düzenlenen Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonasına katılma hakkını elde edecekler. Burası milli takıma sporcuların seçildiği, yiğitlerin harman olduğu yer" diye konuştu.

Coşar, İnönü Üniversitesi olarak organizasyonlara en iyi şekilde ev sahipli yaptıklarını kaydederek, "İnönü Üniversitesi olarak, müsabakalara uluslar arası heyecanla ev sahipliği yapıyoruz. Daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz organizasyonlar ile 122 üniversite arasında birinciliği aldık. Bu anlamda yönetimimize teşekkür ediyoruz. Bize büyük bir katkı veriyorlar. Organizasyonları düzenleme noktasında da profesyoneliz" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title