Haberler

Abdullah Gül Üniversitesi'nden Kayda Gelen Öğrencilere VIP Ağırlama

Güncelleme:

Abdullah Gül Üniversitesi, kayıt döneminde gelen öğrencileri servislerle alırken, dizüstü bilgisayar hediye ettiği öğrencileri aileleriyle birlikte Kayseri'yi gezdiriyor.

Çoğu özel üniversitede bulunmayan imkanları ücretsiz sunan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) kayda gelen öğrencileri servisle karşılayarak, memleketlerine dönene kadar ağırlıyor.

Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı'nın (AGÜV) finanse ettiği AGÜ'ye yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt için geldikleri kentte otogar ya da havaalanından üniversitenin servisleri tarafından alınıyor.

Sümer Kampüsü'nde kısa sürede tamamlanan kayıt işleminin ardından kimliklerini alan öğrenciler, aileleri ile geldikleri kadim kentte üniversitenin düzenlediği şehir turuna katılıyor.

Aileler memleketlerine dönecekleri güne kadar üniversitenin yurtlarında çocuklarıyla ücretsiz olarak misafir ediliyor.

İlk öğrencilerini geçen yıl almaya başlayan AGÜ, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 20 bin içinde yer alıp kendilerini tercih eden öğrencilere, ücretsiz barınma, 2 bin 500 liraya varan burs, yurt dışında ücretsiz dil eğitiminin yanı sıra yabancı öğretim üyeleri eşliğinde dijital ekipmanlarla bilinenden farklı bir eğitim ortamı sağlıyor.

İKİ YILDA İLK 5'E GİRDİ

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üniversiteye 140 öğrenci kabul ettiklerini söyledi.

Yeni öğrencileri ve ailelerini en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade eden Sabuncuoğlu, "Bu ayın sonunda da geçen yılki öğrencilerimizle yeni öğrencilerimizi oryantasyona alacağız. Toplu yaşam, stres yönetimi, üniversite hayatı ve Kayseri ile ilgili eğitimlerimiz olacak. Öğrencilerimiz 50 farklı ilden geliyor. Kayseri'ye uyum sağlamalarını sağlamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

AGÜ'nün geçen yıl öğrenci alımına başladığını anımsatan Sabuncuoğlu, üniversitenin tercih sıralamasında kısa süre içinde devlet üniversiteleri arasında ilk 5'e girdiğini belirtti.

Öğrencilerin AGÜ'yü tercih etme nedenlerine değinen Sabuncuoğlu, şunları kaydetti:

"Kayıt sırasında öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye ediyoruz. Devlet üniversitesi olan AGÜ'nün burslarının yanı sıra barınma olanakları da öğrencileri cezbediyor. AGÜV'ün destekleriyle öğrencilerimize kariyer bursunun yanı sıra derecelerine göre burslar sunuyoruz. Yeni bir üniversiteyiz, bunun heyecanı, dinamizmi var. 2030 yılında bile demode olmayacak, pek çok üniversitenin ilerde bize benzeyeceği bir eğitim ve araştırma modeliyle kurulduk. Bunu da öğrenci ve velilerimiz çok güzel idrak ediyorlar."

"AGÜ'YE GELEN PİŞMAN OLMAZ"

Endüstri Mühendisliğini kazanan Adanalı Nazire Duran, LYS'de ilk 18 binde yer aldığını belirterek, "AGÜ'yü arkadaşım önerdi, okul hakkında araştırma yaptım, sunduğu avantajları çok beğendim. En çok ABD'de ücretsiz yabancı dil eğitimi cezbetti. Puanım Yıldız Teknik Üniversitesi'ne de yetiyordu ancak AGÜ daha cazip geldi" ifadelerini kullandı.

Mersin'den kayıt için gelen Mustafa İster de Elektrik ve Elektronik Bölümü'nü kazandığını, 2 yıl önce açılmasına rağmen üniversitenin sunduğu imkanların çok iyi olduğunu kaydetti.

AGÜ'nün özellikle mühendislik alanında iddialı olduğunu ifade eden İster, "5 yıl sonra AGÜ'nün mühendislik bölümünde ODTÜ'yü geçeceğine inanıyorum. Öğrencilerin mutlaka tanıtım günlerine katılmasını ve okulu araştırmasını tavsiye ediyorum. AGÜ'ye gelen pişman olmaz" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title