Haberler

Üniversitede Rektör Odasını Basıp Halay Çeken 18 Kişi Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Polis, Batman Üniversitesi'nde kız kavgasından sonra polise tepki gösteren ve rektör odasını basıp içeride halay çeken 18 kişiyi gözaltına aldı.

Batman Üniversitesi'nde kız meselesi yüzünden iki grup arasında dün çıkan kavga sonrası polise tepki gösteren bir grup öğrenci, Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın makam odasına girerek, burada halay çekti. Özel güvenlikçilerin yetersiz kaldığı olaya müdahale eden polis, Rektör Uluçam'ın odasına giren 16'sı öğrenci 18 kişiyi gözaltına aldı.

REKTÖR ODASINI BASTILAR

Batman Üniversitesi kampüsünde kız meselesi yüzünden dün iki grup arasında çıkan ve özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kaldığı olaya, polis müdahale etti. Bunun üzerine kalabalık bir öğrenci grubu da öğrencilere müdahale için gelen polisi protesto için oturma eylemi yaptı. Mesai saati bitimine kadar süren ve TOMA'larla önlem alınan olayda, yaklaşık 30 kişilik bir öğrenci grubunun Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın odasını bastığı öğrenildi.

Engellemekte yetersiz kalan özel güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine rektörlük binasına gelen polis, Rektör Prof. Dr. Uluçam'ın odasına giren öğrencileri gözaltına aldı.

ODADA HALAY ÇEKTİLER

Batman Üniversitesi'nde öğrencilerin eylem yaptığı alana gelen HDP Batman Milletvekili adayları ile Eğitim-Sen Batman Şubesi yöneticilerinin devreye girmesiyle gerginlik sona erdi. Öğrenciler, geç saatlere kadar oturma eylemini sürdürdü. HDP'li yöneticiler, öğrencileri sağduyuya davet ederken polis, Batman Üniversitesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Rektör Uluçam'ın odasına giren öğrencilerin, Kürtçe müzik eşliğinde burada halay çektiğini gösteren bir video görüntüsü bugün ortaya çıktı. Görüntülerde bir grup öğrencinin söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği görülürken, Uluçam'ın makam odası detaylarıyla gösteriliyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Batman Valiliği'inden yapılan açıklamada, üniversitenin merkez kampüsünde dün 14.50 sıralarında kişisel bir tartışma nedeniyle 4-5 kişiden oluşan öğrenci grubu arasında kavga meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Üniversite özel güvenlik görevlilerinin çağrısı üzerine polis ekiplerimiz olaya karışan öğrencileri üniversite dışında teslim almak üzere iken toplanan yaklaşık 30-40 kişilik öğrenci grubu polise tepki göstererek kendilerine mukavemette bulunmaya çalışmıştır. Aynı grup, eylemlerine kampüs içinde devam ederek toplu olarak rektörlük binasına çıkıp boş olan rektörün makamını işgal etmişlerdir. Bunun üzerine üniversite yönetiminin daveti üzerine polis ekiplerimiz üniversite kampüsüne girerek rektörlük makamını eylemcilerden tahliye etmişlerdir. Olay sırasında rektörlük makamına maddi zarar verilmiş olup, eyleme karışan 18 kişi (2'si öğrenci olmayıp, eyleme dışarıdan katılmışlardır) gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli işlem devam etmektedir." denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Üniversitesi Önemsiz Eğitim Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (11)

BARİŞmobilWeb@haberler.com:

Öğrenciliğe bak, ne günlere kaldık., geleceğimiz boyle artik siz düşünün...

9
3
yanıtYanıtla
MömmobilWeb@haberler.com:

Haha guzelmış ??

3
1
yanıtYanıtla
El TurkoMobil-IOS:

Her şehire üniversite açıcam diye batmana okul açarsan sonu bu işte

0
2
yanıtYanıtla
OTTOMAN EMPIREMobil-ANDROID:

OYLAR AKP YE

0
2
yanıtYanıtla
sonMobil-ANDROID:

iyi yapmışlar 8 tane özel güvenlik 2 tane bahçevanı 2 tane aşçısı olan 1 koruması 1 şöförü 1çaycısı1odacısı 500 bin liralık arabası 1sekreteri 1özel kalemi onun ıçin kral odasında halay çekmişler çokmu?

2
0
yanıtYanıtla
Faruk:

Çarkçı Kim? Önce İmralı’da pazarlık masasını kurup, sonra milliyetçi oyları almak için 180 derece dönen değil mi?

2
0
yanıtYanıtla
serdar:

İslamın kutsal değerlerini itibarsızlaştıranlara, malum kişiye Allah’ın Elçisi diyene, Malum kişiye ''Allah''ın tüm vasıflarını üzerinde toplayan lider'' diyene, bakara makara Kuran’la dalga geçene, pastadan Kuran yiyene, BAĞIMSIZ TÜRK ADALETİ TARAFINDAN GEREKEN CEZA VERİLDİ Mİ? Verildi ise, bir bilen varsa beni aydınlatsın.

1
0
yanıtYanıtla
Latif:

Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) Eş Başkanı kim? BOP eş başkanı olduğunu malum kişi kendisi söyledi. Bugün Ortadoğu’nun hali içler acısı. Akepe ve cemaat bir Amerikan projesidir. Amerikan’ın taktiği böl parçala yönet ve bir birine kırdır. Bölenleri değil birleştirenleri destekliyoruz.

1
0
yanıtYanıtla
tepkiMobil-ANDROID:

oda bi eylem..:)

0
1
yanıtYanıtla
mardinMobil-ANDROID:

pis yalanci medya ne kiz meselesi ulan..akliniz ordan baska hicbirseye calismadigi icin sasirmadim dogrusu.universiteliler okulda polis istemiyor.universiteler ozerk kurumlardir..polisin orda ne isi var..sizin gibi cahiller bilmez tabi.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title