Haberler

Üniversitede Köpeklerin Zehirlenmesi Davası Başladı

İzmir'deki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, bir yıl önce 8 köpeği zehirli kıymayla öldürdüğü iddiasıyla L.S., 2-12 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

İzmir'deki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, bir yıl önce 8 köpeği zehirli kıymayla öldürdüğü iddiasıyla L.S., 2-12 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

Davaya konu olan olay 14 Mayıs 2015 tarihinde meydana geldi. Ege Üniversitesi kampüsü Diş Hekimliği Fakültesi otoparkında iki köpek, öğrenciler tarafından ölmek üzereyken bulundu. Durum İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik hizmetlerine bildirildi. İhbar üzerine gelen veteriner, köpeklerin zehirlendiğini belirledi. Daha sonradan da kampüsün değişik yerlerinde bir çok köpek zehirlendiği ve 8 köpeğin öldüğü ortaya çıktı. Güvenlik kamera kayıtları izlenerek, zehirli kıymaları Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesi'nde mühendis L.S.'nin bıraktığı belirlendi ve hakkında işlem yapıldı. L.S., suçlamayı kabul etmedi. Zehirlenen köpeklerin sahipleri Coşkun Harmanşah, Özlem Değirmenci ve Mübin Sıtkı Ulusoy ile Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği suç duyurusunda bulundu. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram, sanık L.S., hakkında 'Haksız yere sahipli hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme, değerini düşürme ve mala zarar verme' suçlarından asliye ceza mahkemesinde dava açtı. İzmir 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlanan davaya tutuksuz yargılanan sanık L.S., avukatı Ömür Kabak, şikayetçiler ile avukatları Güleç Akkan, Hatice Betül Harmanşah, Zübeyde Sema Ermiş ve Görgem Özbecerikli ile hayvanseverler katıldı.

L.S. ifadesinde, "Elektrik mühendisi olarak çalışıyorum. Olay günü bilimsel araştırmalarla ilgili mutemetlik görevi verildi. Bankaya gidip parayı çektim. Görev yaptığım yere özel aracımla gittim. Sabah ve öğle yemeğimden artan yiyecekleri çöp bidonlarına atmak istedim, ancak kenarına düştü. Artık olmayan yemekleri de kapıyı açıp orada bulunan bir köpeğe verdim. Ben köpekleri zehirlemedim. Zehirlememe de bir neden yok. Beraatimi istiyorum" dedi.

Müvekilinin suçu işlediğine dair kesin ve net deliller olmadığını belirten avukat Ömür Kabak, "Köpekler sahipsizdir. Bu konuda Bornova Kaymakamlığı müvekkilime sahipsiz köpek olduklarından dolayı 12 bin 24 lira idari para cezası kesti. Biz buna itiraz ettik. Köpekleri müvekkilim öldürmedi. Beraatini talep ediyorum" dedi.

Köpekleri zehirlenen Coşkun Harmanşah ise, "Sahibi olduğum Ege ve Charli isimli iki köpeğim olay günü zehirlendi. Otopside tarım ilacı ile zehirlendiği ortaya çıktı. Şikayetçiyim" dedi.

Mübin Sıtkı Ulusoy da, "Benim uzun süredir baktığım, belgeleri olan 5 köpeğim var. Hepsi zehirlenip öldü. Köpekler sahipsiz değildir. Sanığın köpekleri zehirlediği kanaatindeyim, sanıktan şikayetçiyim" dedi. Özlem Değirmenci de şikayetçi oldu.

Avukatlar bir dahaki duruşmaya köpeklerin sahipli olduğuna dair belgeleri vereceklerini, dosyada bulunan CD görüntülerinin bilirkişiye gönderilmesine talep etti. Sanığın görüntülerinin bilirkişi tarafından incelenmesine karar verip duruşmayı nisan ayına erteledi. Duruşma sonrası hayvanseverler adliye önünde basın açıklaması yaptı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title