Haberler

Üniversitede Iıı. Matematik Günleri Semineri Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Matematik Topluluğu Organizasyonu'nda III.

Adıyaman Üniversitesi Matematik Topluluğu Organizasyonu'nda III. Matematik Günleri semineri düzenlendi.

Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. III. Matematik Günleri Semineri'nin açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Manaf Manaflı,

Matematik Günleri etkinliğinin düzenleniyor olmasının çok heyecan verici olduğunu belirterek, "Bu etkinliğin düzenli yapılıyor olması zamanla katılımı arttıracak ve içeriğin daha da zengin olduğu, matematiğin her alanından konularının tartışıldığı bir faaliyet haline gelmesini sağlayacaktır. Bu organizasyonda emeği geçen özellikle Sayın Rektörüm Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye ve destek olan herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Seminerde 'Nümerik Analizin Tarihi'

konulu bir

sunum yapan Gaziantep Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahir Talay Ayyıldız, matematiğin doğuş merkezinin Mezopotamya toprakları olduğunu belirterek, "Matematik M.Ö 5 bin yılında önce 0 sayısı ile başlamıştır. 0'ı ilk Babiller bulmuştur. Önce orağa benzer 3 tane harfle ifade edilmiştir. Sonra 1'e düşürülmüştür.

Ardından uzun yıllar

0 kullanılmamıştır. Bildiğimiz 0 sayısını ise önce Yunanlılar kullanmıştır. 0'la beraber sayı sistemi ortaya çıkmış, sonra matematik ortaya çıkmıştır. Matematikçiler bilinen şeyleri formülize ederler. Matematik bir düşünme sanatıdır. Uygulamalı matematik 1920'lerden sonra ortaya çıkmış ve bir bilim dalı olmuştur. Diğer bilimler matematiğe ihtiyaç duyana kadar Matematik uzun süre dışa açılamamıştır. Daha sonradan gelişmiştir" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title