Haberler

    Üniversitede Aktif Öğrenme Merkezi Kuruldu

    Teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ederken, eğitimi de etkiliyor.

    Teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ederken, eğitimi de etkiliyor. Üniversiteler de öğrencilerin teknolojinin imkanlarından daha fazla yararlanması için çalışıyor. Kadir Has Üniversitesi ile eğitim, çalışma ve sağlık mekanlarına yönelik mobilya üretimi sektöründeki firmalardan Steelcase Education arasında yapılan anlaşma ile Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi (Steelcase Active Learning Center – Steelcase ALC) kuruldu. Üniversitede açılan merkez hibe kapsamında Türkiye'deki tek uygulama olma özelliği taşıyor. EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde faaliyet gösteren birkaç üniversitedeki aktif öğrenme merkezlerinden biri olan mekan, öğrencilerin değişik öğrenme modellerine ve teknolojik gereksinimlere cevap verebilecek şekilde tasarlandı.

    Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez ve Steelcase tarafından araştırma odaklı olarak yapılan merkez, Dr. Kepez'in İnsan Davranışı ve Çevresel Tasarım dersinin işlenişinde temel teşkil eden, öğrencilerin etkin katılımını sağlayan workshop merkezli eğitim çerçevesinde şekillendirildi.

    TEKNOLOJİNİN İMKANLARINI KULLANIYORUZ

    Üniversitenin Cibali Kampüsü'nde yapılan merkezin açılışında konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın sürekli yenilenme politikasını benimsediklerini anlatarak şöyle dedi:

    " Türkiye'nin önde gelen vakıf üniversitelerinden biri olarak öğrencilerimizin tüm eğitim ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaç edindik. Yeni kuşağın değişen öğrenme gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, sektöründe global liderlerle ortaklıklar kuruyor, altyapımızı araştırma odaklı olarak yeniliyoruz. Bugün burada uluslararası işbirliklerimize bir yenisini daha ekledik. Ar-Ge'ye önem veren, teknolojinin tüm imkanlarını kullanan bir üniversite olarak, gençlerimizi, yön verecekleri geleceğe tam donanımlı olarak hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."

    İHTİYAÇLARA YANIT VERİYOR

    Merkezin yenilikçi ve özgün bir sınıf kurgusu olduğunun bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez ise şöyle konuştu:

    "Öğrencilerin kendilerini özgürce ifade edip, teoriyi pratikle birleştiren uygulamalar yapacağı bir iletişim ortamı tasarladık. Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi'nde tüm mobilyalar hareketli. Ders sırasında mobilyaların yerleri kolaylıkla değiştirilerek farklı aktiviteler desteklenebilir. Bu şekilde hem farklı disiplinlerin eğitim ihtiyaçlarına cevap verilmekte, hem de bireysel çalışmaya ve takım çalışmasına olanak sunulmakta. Tüm duvarlara yazı yazılabilir, projeksiyon yansıtılabilir. Mıknatısla poster gibi materyaller yapıştırılıp sergileme yüzeyi olarak kullanılabilir. Sınıfın teknik alt yapısı, aydınlatma ve iklimlendirme kontrolleri kullanıcıların değiştirebilmesine olanak sağlayacak şekilde düzenlendi. Sınıfta kürsü, hoca masası gibi otorite tanımlayıcı öğeler bulunmuyor. Sunum alanı gibi tanımlı yerler olmadığından, her alan her amaca uygun olarak kullanılabiliyor. Farklı oturma alternatifleri ile öğrencilere kendi çalışma alanlarını seçme ve yaratma şansı veriliyor. Aktif Öğrenme Merkezi'miz öğrencilerin her türlü teknolojiyi sınıfın her yerinde kullanabileceği öngörülerek tasarlandı."

    YAPARAK ÖĞRENİLİYOR

    Steelcase Türkiye & İsrail Bayiler İş Geliştirme Uzmanı Türker Vardar ise yeni kuşağın beklentilerinin arttığına dikkat çekerek, "Öğrenciler artık yeni yöntemlerle öğreniyorlar. Beklentileri değişti ve kendilerini 21. yüzyılda gerekli çalışma becerilerine hazırlayacak etkileşimli sınıflarda eğitim görmek istiyorlar. Arkalarına yaslanıp sadece dinlemek yerine keşfetmek, denemek ve yaparak öğrenmek istiyorlar" şeklinde konuştu.

    Mekan tasarımının farklı pedagojileri nasıl desteklediğini araştıran bu proje, Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez'in yöneticiliğinde tasarım, mühendislik ve eğitim bilimlerinin temsil edildiği çok disiplinli bir araştırma ekibi ile sürdürülüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Steelcase Türkiye Kepez Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title