Haberler

Üniversite tercihleri nereden yapılır ? ÖSYM Üniversite tercihleri

Güncelleme:

Üniversite tercihleri nereden yapılır ? ÖSYM Üniversite tercihleri. ÖSYM üniversite tercih tarihleri ve tercihler öncesinde adayların bilmesi gereken bazı önemli detaylar haberimizde.

Üniversite tercihleri nereden yapılır ? ÖSYM Üniversite tercihleri. ÖSYM üniversite tercih tarihleri ve tercihler öncesinde adayların bilmesi gereken bazı önemli detaylar haberimizde. ÖSYM'nin internet sitesinde yaptığı duyuruda, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayınlandığı bildirildi.

Duyuruda, 18 Temmuz 2016 tarihinde ÖSYM'nin internet sayfasından yayınlanan kılavuzda güncelleme yapıldığından adayların tercih işlemi için bugün yayınlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM'nin internet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerektiği kaydedildi.

ÖSYM'ce, kılavuz basımı, dağıtımı ve satışının yapılmayacağı bildirildi.

Adayların tercihlerini 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacakları belirtilen duyuruda, başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacağı, ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı, sadece elektronik ortamda yapılacak tercihlerin işleme alınacağı ifade edildi.

Uyarılar

ÖSYM, adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumalarını ve hiç kimseyle paylaşmamaları uyarısında da bulundu.

Duyuruda, adaylara TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisinin sorumlu olacağı belirtildi.

Adayların, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacağı ve tercih işleminin ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacağı bildirildi.

Adayların, tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2016-ÖSYS tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini görmeleri, tercih işlemini tamamladıktan sonra "tercih süresi" içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamaları gerektiği belirtildi.

Tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra adayların "tercih süresi" içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapılabilecekleri kaydedildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title