Haberler

Üniversite Tercihinde Pazarcık Avantajı

Pazarcık MYO Müdürü Şahin: "Mezun olacak öğrencilerin istihdam oranları çok daha yüksek olacaktır"

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Pazarcık Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin, şehir dışı tercih yapacak öğrenciler açısından Pazarcık'ın büyük bir avantaj oluşturduğunu söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim-eğretim yılında dış ticaret ve yerel yönetimler programlarının ikinci öğretimlerine 60'ar öğrenci alınacağını belirtti.

MYO'nun öğrencilerini beklediğini kaydeden Şahin, şunları kaydetti: "Okulumuzda, sektör odaklı nitelikli ve kaliteli mesleki eğitim vizyonu ışığında bölgenin ihtiyaç duyduğu işgücünü belirlemek amacıyla eğitim veriliyor. Sektörün ileri gelenleri ile görüşmeler yaparak ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran bölüm ve programlar açtık. Bu kapsamda ülkenin en önemli iki sorunu olan işsizlik ve işverenlerin nitelikli ara eleman ihtiyacı sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz."

Kahramanmaraş'ın yeni büyükşehir olmasıyla yerel yönetimler anlamında büyüyen şehre nitelikli yerel yönetim ara elemanlarına ihtiyaç olacağını dikkati çeken Şahin, "Mezun olacak öğrencilerin istihdam oranları çok daha yüksek olacaktır. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın, Adana, Mersin, Adıyaman, Malatya, Gaziantep illerine yakın olması şehir dışı tercih yapacak öğrenciler açısından büyük bir avantaj oluşturmaktadır" şeklinde konuştu. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş Ahmet Şahin Pazarcık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title