Haberler

Üniversite Tercih Dönemi İçin Öğrencilere Uyarılar

Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) sonuçları açıklanınca, öğrenciler puanlarına göre tercihlerini yapmaya başladı.

Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) sonuçları açıklanınca, öğrenciler puanlarına göre tercihlerini yapmaya başladı. Eskişehir'de bir dershanede görevli rehber öğretmen Raşide Kalender, tercih döneminde öğrencilere tavsiyelerde ve uyarılarda bulundu.

Öğrencilerin tercih döneminde kendi istedikleri yerleri yazmalarının mantıklı olacağını söyleyen Kalender, öğrencilerin aile ve çevre baskısı altında kalmamalarının gerektiğini anlattı. Öğrencileri, istediği meslek dalındaki çalışanlarla görüştürdüğünü anlatan Kalender, "Anadolu yada Osmangazi Üniversitelerindeki hocalara yönlendirmeler yapıyorum. Çünkü en güzeli orada bilenlerden bilgileri almaları. Mesela öğrenci mühendislik okumak istiyorsa, mühendislik odasına gitmesini istiyorum. Yani çevrelerinden duydukları ile değil de bunları yaşayan insanları görerek tecrübe edinmeleri daha mantıklı. İlla bir yere gideyim diye de tercih yapmasınlar. Çünkü hayatlarının kararlarını verecekler. Belki de ömür boyu o diploma ile yaşayacaklar" dedi.

Sadece bir üniversitede okumak için tercih yapmanın yanlış olduğuna dikkat çeken Kalender, alınacak olan diploma ile öğrencinin ne yapabileceğini düşünmesinin yararlı olacağını kaydetti. Velilerin kati kurallarına öğrencilerin uymadığını aktaran Raşide Kalender, "Geçen gün bir öğrencim ile görüştüm. Babası illa Eskişehir'de kalmasını istiyor. Öğrenci ise iletişim fakültesi yazarak Marmara'ya itmek istiyor. Babanın yanında çok bir şey söyleyemedik. Çünkü baba çok sert, öğrenci de karşı tepki veriyor. Daha sonra öğrenci ile yalnız konuşma fırsatım oldu. Daha sakin ve ılımlı bir şekilde konuşunca öğrenci burada kalmanın kendisi için de mantıklı olduğunu düşündü ama anne veya baba sert tepki gösterdiğinde, çocuk da karşı tepki göstererek inatlaşmalar olabiliyor. Öğrencilerin istedikleri mesleğe de saygı duymaları gerekiyor. İlla şunu oku diye bir şey demek yanlış olacaktır" açıklamasında bulundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title