Haberler

Üniversite Sınavlarına Giriş Ücreti Karşılanıyor

Nişantaşı Üniversitesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde yüzde yüz burslu bölümlerde eğitim alma hakkı kazanan öğrencilerinin sınav başvuru ücretlerini ödeyecek.

Üniversite yerleştirme puanlarını yüzde 40 oranında etkileyen ve başvuru ücreti 50 TL olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile yüzde 60 etkileyen ve her bir oturum için başvuru ücreti 30 TL olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) oturumlarına girecek adaylar, Nişantaşı Üniversitesi’nin yüzde 100 burslu programlarına yerleşmeleri halinde sınav ücretlerini geri alabilecekler. 2015 ÖSYS maratonunun ilk durağı olan YGS’ye girmek isteyen adaylar, 5 Ocak itibariyle başvuru işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde Nişantaşı Üniversitesi’nin yüzde 100 burslu bölümlerinde eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin sınav başvuru ücretlerinin iade edileceğini belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, “Vakıf üniversiteleri fayda merkezleridir. Biz de Nişantaşı Üniversitesi’ndeki öğrencilerimize hem harçlarıyla hem de yaşamlarıyla ilgili burslar veriyoruz. Öğrencilerimizin sadece ders çalışmaya ve sınavlarda elde edecekleri puanlara odaklanmalarını istiyoruz. Bu nedenle yüzde 100 burslu bölümlerimizi kazanan öğrencilerimizin sınav giriş ücretlerini iade edeceğiz. Öğrencilerimiz kayıt sırasında dekontlarını göstererek sınav ücretlerini geri alabilecekler” ifadelerine yer verdi.

"BURSLU ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK YÜKSEK"

Harçlarla ilgili yürüttükleri burs politikaları hakkında bilgi veren Levent Uysal, yüzde 75 ve yüzde 100 burslu öğrencileri sayılarının çok yüksek olduğunu söyledi. Öğrencileri, ekonomiyle ilgili herhangi bir kaygı taşımadan yüzde 100 burslu kontenjanlara yerleşmeleri için motive ettiklerini belirten Levent Uysal, “Biz vakıf olarak yüzde 100 burslu öğrencilerimizin harçlarını ödüyoruz ve yaşamlarıyla ilgili yemek ve barınma gibi imkanlar sağlıyoruz. Sınav ücretleri aile bütçesine bir külfet getirdiği için onu da karşılamak istedik. Böylelikle öğrenciler, derslerine daha iyi odaklanacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title