Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Başkentte bazı sivil toplum örgütleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Başkentte bazı sivil toplum örgütleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Güvenpark'ta toplanan ve kendilerine "Kadınlar Ayakta Platformu" adını veren grup, dövizler açarak "Özgecan için ayaktayız", "Kadın cinayetlerini durduracağız" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Dilek Yurdugül, "Bugün artık 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç'nin acısını da, Ayşe Paşalı'nın, Münevver Karabulut'un katledilmesini ve daha binlercesini de Özgecan ile beraber yeniden yaşıyoruz" dedi.

"Özgecan'ın katili, güzele ve aydınlığa düşman olanlardır" ifadesini kullanan Yurdugül, "Acımız, öfkemizi, mücadelemizi büyütüyor. Karanlığa karşı yaşamı savunuyoruz. Ortaçağ zihniyetini geri getiren idam cezasına karşıyız, kindar değiliz, kadın katilleri ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Bugüne kadar kadın cinayeti faillerinin hafifletici sebep gerekçesiyle cezai indirim aldığını belirten Yurdugül, konuyla ilgili davalarının yeniden görülmesi gerektiğini savundu.

Baroların kadın cinayeti davalarına müdahil olması gerektiğine de değinen Yurdugül, söz konusu davaların kamuoyuna açık yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title