Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

ERZURUM/ Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Erzurum ve Bitlis'in Ahlat ilçesinde protesto edildi.

ERZURUM/ Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Erzurum ve Bitlis'in Ahlat ilçesinde protesto edildi.

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi öncülüğünde Bilim Anıtı önünde toplanan öğrenciler, Özgecan Aslan'ın fotoğraflarıyla "Kadın karnına koca bir dünya sığdırdı, siz dünyanıza bir kadını sığdıramadınız", "Özgecan'ın katili gericiliktir" yazılı döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçti.

Alkışlar ve ıslıklarla "Özgecan Aslan yirmisinde bir fidan", "Anayız, bacıyız mal olmaya karşıyız" sloganları atan grup üniversite girişine geldi.

Konsey adına burada açıklama yapan Merve Aydın, Özgecan cinayetinin sıradan bir olay değil, toplumsal çürümenin vardığı boyutun bir yansıması olduğunu söyledi.

Bu cinayetin insana yatırım yapmamanın bir karşılığı olduğunu belirten Aydın, "Bizler yeni Özgecan'lar yaşanmaması için konsey olarak hukuk fakültesinden arkadaşlarımızla oluşturduğumuz 'hukuk komisyonu' aracılığıyla yargılanma sürecini yakından takip edeceğiz. Şunu hiç kimse unutmasın ki, erdemli bir toplum inşa edene kadar yüreğimiz Özgecan'la beraber yanmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Grup, daha sonra dağıldı.

Bitlis

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ise çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleriyle ve kadınlar, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek için Erkizan Mahallesi Aşağı Çarşı mevkisinde bir araya geldi.

Ellerinde pankartlarla sloganlar eşliğinde Hükümet Konağı önüne kadar yürüyen grup, burada yaptıkları basın açıklamasıyla Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadı.

Ahlat Kadınını Bilinçlendirme, Geliştirme, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Semra Çeker, üniversite öğrencisi Aslan'ın ölümünün vicdanları rahatsız ettiğini ve insanlık onurunu incittiğini belirtti.

"Hayatının baharında sevdiklerinden, ailesinden, kısacası geleceğinden kopartılan Özgecan Aslan için içimiz yanıyor, ciğerimiz sızlıyor" diyen Çeker, şunları kaydetti:

"Ahlatlı kadınlar bu zalim, bu gaddar ve tarifi imkansız insanlık suçunu nefretle kınıyor, bu cinayeti vicdan sahibi, evlat sahibi, aile sahibi olan bir anne olarak kabullenemiyoruz. Allah hiçbir anneye böyle bir acı göstermesin. İnsan olma onurumuzun, vicdanımızın yerlere serildiği bu olay kızı olan her anne-baba ve insan olan herkesi büyük bir korku girdabına sürüklemiştir. Bu acıya tahammül edilemez. Bu acının tarifi yok."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Merve Aydın Erzurum Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title