Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, AK Parti Pendik İlçe Kadın Kolları'nca protesto edildi.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, AK Parti Pendik İlçe Kadın Kolları'nca protesto edildi.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi önünde toplanan AK Partili kadınlar, "Özgecan'a yapılan bize yapılmıştır" yazılı pankart açtı.

AK Parti Pendik Kadın Kolları Başkanı Öznur Canayakın, yaptığı basın açıklamasında, Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesini kınamak ve büyük bir acıyı paylaşmak için "Özgecan'a yapılan bize yapılmıştır" sloganıyla İstanbul'un tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak cinayeti protesto ettiklerini belirtti.

Canayakın, AK Parti'de kadın emeğinin en büyük simgeleri olan AK Noktaların bugünden itibaren Özgecan için açılacağını anlatarak, AK Noktalarda açılacak taziye defterleriyle halkla Özgecan'ın acısını ve kadına karşı şiddetle ilgili düşünceleri paylaşacaklarını söyledi.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de Özgecan'ın öldürülmesinin son derece vahşice bir cinayet olduğunu ifade etti.

Her geçen gün kadına yönelik şiddetin arttığını dile getiren Şahin, "Bu ülkede yaşayan her birey olarak bu meselenin toplumsal açıdan çözümünü sağlayacak duyarlılığın oluşması konusunda, hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Bugün kadınlarımızın ortaya koyduğu eylem, en azından bu işle ilgili tarafımızı göstermeye yönelik bir eylemdir. Biz dünyanın her tarafındaki mağdurların, mazlumların, masumların yanında, aynı zamanda canilerin, vandalların, katillerin karşısındayız" diye konuştu.

Caniliğin kimden geldiğinin ve kime yöneldiğinin önemi olmadığını aktaran Şahin, "Hangi coğrafyada olduğunun anlamı yok. Güçlü olmak zulmü haklı hale getirmez. Masum, mağdur, mazlum olan herkes için sesimizi yükseltmenin zamanıdır. Biz her coğrafyadaki Özgecanlar için bugün bir aradayız. Her coğrafyadaki caniler ve katillerin karşısında durmak için buradayız. Ayrım yapmadan, siyasi hesap tutmadan. Bizim canimiz, bizim vandalımız, bizim katilimizi kutsamadan. Bizim cinayetlerimize, bizim caniliklerimize arka çıkmadan burada durmalıyız. Suçlu aramak, suçu birine yıkmak için de pozisyon almamalıyız. 'Burada benim eksiğim, benim suçum ne?' diye kendimize bakmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Başkan Şahin ve AK Parti Pendik İlçe Kadın Kolları üyeleri, Özgecan için açılan taziye defterini imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Şahin Ak Parti Mersin Pendik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title