Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Erciş'te siyasi parti, sivil toplum örgütü ve dernekler tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Erciş'te siyasi parti, sivil toplum örgütü ve dernekler tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

İlçe merkezindeki HDP binası önünde toplanan kadınlar, Özgecan'ın fotoğrafları ve pankartlarla Zilan Parkı'na yürüdü. Burada kadınlar adına açıklama yapan HDP İlçe Başkan Yardımcısı Şeval Çakırcı, Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin kadına yönelik şiddetin ilk örneği olmadığı gibi son örneği de olmayacağını söyledi.

İlçede son zamanlarda Büşra Çiftçi, Sevda Kaya ve Melek Gezer isimli kadınların erkekler tarafından öldürüldüğünü, Özgecan Aslan'a yapılan saldırının da boyutunun farklı olmasına rağmen özünde tüm insani değerlere yapılmış bir tecavüz ve katliam girişimi olduğunu belirten Çakırcı, şunları kaydetti:

"20 yaşında canımız, Özgecan'ımız hunharca katledildi. Tek suçu kadın olmaktı, tek suçu insanca yaşamak istemesi ve okuluna gitmesiydi. Okulu bitirince yardımcı olmak istediği kişiler bunu ona çok gördüler. Biz kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır defalarca dile getirdik. Kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil olarak önlem alınması gerektiğini belirttik. Bu kısır döngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç vardır. Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz."

Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin'in de katıldığı açıklama, oturma eylemiyle son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Tarsus Mersin Erciş Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ne büyük:

büyük bir gelişme çabuk yazın duyalım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title