Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, üniversitede öğrencilere yönelik tahsis ettikleri ücretsiz servis araçlarının yeterli olduğunu, arttırmayı düşünmediklerini söyledi.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, üniversitede öğrencilere yönelik tahsis ettikleri ücretsiz servis araçlarının yeterli olduğunu, arttırmayı düşünmediklerini söyledi.

Bedestenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri Aslan'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek "Özellikle aileye Allah sabırlar versin. Son derece kötü durumdalar. Aile çok büyük bir metanetle bu acıyı karşıladı ama Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın" dedi.

Rektör Bedestenci, Aslan'ın öldürülmesinin ardından üniversitede toplu taşıma araçlarının yetersizliği iddialarına ilişkin, öğrenciler için ders saatlerine göre servisler ayarlandığını, bunun dışında yaşanabilecek aksaklıklar için de ekstra araçlar görevlendirdiklerini belirtti. Dünyanın her yerinde üniversitelere ya da okullara bir şekilde araçlarla gidildiğini ifade eden Bedestenci, şunları söyledi:

"Biz, Adana'ya 25, Mersin'e 35 kilometre mesafede, okulun içinde öğrencilerimize güven ortamı veren bir kurumuz. Bütün öğrencilerimize Adana, Mersin ve Mersin'in Tarsus ilçesinden ücretsiz servis olanağı sağlıyoruz. Sabah öğrencilerimizi alıyoruz, öğleden sonra da aynı araçlarla evlerine dönebiliyorlar. Öğleden sonra dersleri olanlar yine servisle evlerine bırakılıyor. Ekstra dersi olanlar için de ayrı bir servisimiz var. Bunların dışında Adana-Mersin arasında çalışan demiryollarını kullanan öğrenciler için de Yenice Tren İstasyonuna seferimiz var. Öğrencilerimizin illa da dolmuşa ya da başka bir araca binmelerine gerek yok."

Bedestenci, üniversitede öğrenciler için ücretsiz 80 - 90 servis aracı tahsis ettiklerini belirterek  "Servis araçları öğrencilere yeterli, arttırmayı düşünmüyoruz. Servisler bu haliyle öğrencilere yetiyor. Öğrencilerin ekstra bir talebi olursa zaten yerine getiriyoruz. Biz burada öğrencilerimize esir kampı yaşatmıyoruz. Burası çok güvenli bir yer" diye konuştu.

"Tacizde suskun kalınıyor"

Öğrencilerin toplu taşıma araçlarında tacize uğradığı yönünde kendilerine ulaşan şikayet olmadığını aktaran Bedestenci, şöyle devam etti:

"Toplum nedense bazı şeylerin gizli kalmasını arzuluyor. Bu gizlilik içinde ifade etmedikleri durumlar var. İşte en yakında, bu olay sonrasında sanatçı Beren Saat'in söyledikleri, hakikaten vahşet. Kızcağız '16 yaşından beri her türlü tacize uğradım' diyor. Bugüne kadar dile getirebildi mi? ki onlar aydın ve belli bir çevrenin çocukları. Anadolu insanı, anneler, babalar, kız çocuklarını 'Buradan beyaz gelinlikle çıkarsın kefenle dönersin' mantığıyla yetiştirdikleri için çocuklar ne söyleyebilsinler? Bunlar gerçekten çok acı."

Kaynak: AA / Yerel

Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title