Haberler

Üniversite Öğrencisi Çakıroğlu'nun Öldürülmesine İlişkin Dava

Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davada gizli tanık dinlenildi.

Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davada gizli tanık dinlenildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Nurullah S, taraf avukatları, Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu hazır bulundu. Terör örgütü Pkk'nın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan ve bu davada tutuksuz yargılanan Cihat B, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

SEGBİS'le kayıt altına alınan duruşmada basın mensupları ve izleyiciler salona alınmadı.

"Bulutoğlu" kod adlı gizli tanık ifadesinde, hayatını kaydeden Çakıroğlu'nun başından darbedildiğini gördüğünü, olay esnasında kampüsteki kafeteryanın arka kapısının kapalı olması nedeniyle ön kapıdan çıkmak zorunda kaldıklarından taşlı saldırıya uğradıklarını ileri sürerek, olaydan önce de bölücü terör örgütü PKK sempatizanlarınca baskı altında tutulduklarını ve derslere girmelerinin engellendiğini iddia ettiği öğrenildi.

Durumu üniversite yönetimine iletmelerine rağmen bunun "görmezlikten gelindiğini" iddia eden gizli tanık, olay günü ise tutuklu sanığın kafeteryaya götürdüğü Çakıroğlu'nu, ayak ve göğsünden bıçakladığını öne sürdüğü kaydedildi.

Gizli tanığın çelişkili ifade verdiğini, gerçeği gizlediğini öne sürerek beyanlarının kabul edilmemesini mahkeme heyetine ileten tutuklu sanık Nurullah S, yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunduğunu, yarıda bıraktığı üniversite eğitimini tamamlamak istediğini ifade ederek, tahliye talebinde bulunduğu aktarıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Nurullah S'nin tutukluluğunun devamına ve geçen duruşmada Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilen olay yeri görüntülerinin incelenmesine ilişkin yazının cevabının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Basın açıklaması

Bu arada, adliye önünde toplanan bir grup, duruşma süresince slogan attı.

Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ise bu olayın tek kişinin üzerine yıkılmak istendiğini aslında birden fazla failin bulunduğunu savunarak,gerçek suçlular ortaya çıkana kadar kimseye hakkını helal etmeyeceğini dile getirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ve İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve tüm şehitler için dua edilmesinin ardından grup dağıldı.

Olay

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede, sanık Nurullah S. hakkında "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezası talep etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu İzmir PKK Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title