Haberler

Üniversite Öğrencilerinin Çorbası Belediyeden

Güncelleme:

Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde çorba standı kuran İnegöl Belediyesi, yılsonuna kadar öğrencilere ücretsiz çorba ikramı yapacak.

Rutin Belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da önemli çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, şehrimizde eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencilerini de unutmadı. 2014 yılında ilk kez vize ve final dönemlerinde uygulamaya başlanan öğrencilere çorba ikramı, bu yıl dönem boyunca devam edecek. Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde kurulan stantta sabah okullarına gelen öğrencilere İnegöl Belediyesi tarafından çorba ikramı yapılıyor. Yoğun eğitim temposu içerisinde olan öğrencileri erken kalkıp evde kahvaltı yapma derdinden kurtaran uygulama, öğrencilerden de tam not alıyor.

ÖĞRENCİLER MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün beraberindeki meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerle birlikte Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesindeki çorba dağıtımlarına katıldı. Öğrencilerle ve okul yöneticileriyle sohbet etme fırsatı da bulan Aktaş'a öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdi.

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BELEDİYE

Başkan Aktaş, üniversite öğrencilerini sabah erken kalkıp kahvaltı hazırlamak veya kahvaltı yapmadan okula gelerek sınavlara girme derdinden kurtaran, aynı zamanda soğuk havalarda içlerini ısıtan çorba ikramı hakkında bir açıklama da yaptı. İnegöl'ün kültürel değeri, ekonomik yapısı, coğrafi ve fiziki konumu ile nüfus yoğunluğu bakımından çok önemli bir bölge olduğuna dikkat çeken Aktaş, İnegöl İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun da kente artı değer katan önemli kurumlarımızdan olduğunu ifade etti. Belediye olarak şehrimizdeki hemen tüm eğitim-öğretim kurumlarına ciddi destekler verdiklerini aktaran Başkan Aktaş, "İnegöl'de her ne kadar 60 bine yakın ilk, orta ve lise öğrencisi olsa da İnegöl'de bir İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu gerçeği de var. Biz İnegöllüler olarak bunun farkına varsak da varmasak da ticari hayatımıza, mobilya sanayimize, organize sanayimize can veriyor, hayat veriyor. Bunun da bilincinde olarak bizler de İnegöl Belediyesi olarak okullarımızın onarım ve tadilatlarından çevre düzenlemelerine, kırtasiye ve eğitim yardımlarına kadar birçok konuda destek veriyoruz. Eğitim gönüllüsü olarak çalışan bir belediye olarak, İşletme Fakültemiz ve İnegöl Meslek Yüksekokuluna da çeşitli katkılarda bulunarak hem fiziki yapılarına, hem de sosyal aktivitelerine çeşitli desteklerde bulunduk. İmkânlar ölçüsünde bulunmaya da devam edeceğiz" dedi.

DÖNEM SONUNA KADAR 24 BİN ÖĞÜNÇORBA İKRAM EDİLECEK

İnegöl Belediyesi olarak şimdiye kadar irili ufaklı birçok sosyal projeyi hayata geçirdiklerini belirten Aktaş, "Birçok projeyi de paydaşlarımızla beraber yürüttük. Bunlardan biri de İşletme Fakültemiz ve İnegöl Meslek Yüksek Okulumuzla beraber organize ettiğimiz; bizim için belki küçük, ancak öğrencilerimiz için önemli olan çorba ikramıdır. Hepimizin bir öğrencilik hayatı vardır. Üniversite okumanın ve özellikle de üniversite sınavlarının öğrencilerin üzerindeki etkisi büyüktür. İlkini 2014 yılında başlattığımız, vize ve final sınavları boyunca gerçekleştirdiğimiz, öğrencilerimize çorba ikramlarımızı bu sene de dönem boyunca yayarak devam ettireceğiz. Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden öğrenci kardeşlerimiz İnegöl'de gerek İşletme Fakültemiz, gerekse Meslek Yüksek Okulumuzda eğitim öğretimine devam etmektedir. Belediye olarak güne sıcak bir başlangıç olsun diye sabah 08.30 - 10.00 saatleri arasında öğrencilerimize yönelik olarak 1.dönemde (Güz dönemi)17 Ekim 2016 – 14 Ocak 2017 tarihleri arasında 65 Gün, 2.dönem (Bahar dönemi) ise 06 Şubat 2017 – 03 Haziran tarihleri arasında 85 gün olmak üzere ortalama günde 160 öğrenciye bardakta çorba ve kıtır ekmek ikramımız olacak. Bu sayı bazen 200'leri bulurken bazen de 110-120'lerde kalıyor. Çorba ikramlarımıza, 24 Ekimde başladık ve aralıksız sürdürüyoruz. Bu güne kadar yaklaşık 2500 adet bardakta çorba ikramımız oldu. Bu sene çorbalarımızı belediyemizin tasarımı olan bardaklarımızda sunuyoruz. Çorba ikramlarımızı, hem pratik hem de öğrenci işi olsun diye bardakta yapıyoruz. Böylelikle günlük ortalama 160 öğrencimiz olmak üzere dönem sonuna kadar 24 bin öğün olmak üzere öğrenci kardeşlerimizin içlerini ısıtacak sıcak çorbalarını ikram etmiş olacağız. Öğrencilerimize moral olması, sınav süresince kahvaltıyla uğraşmamaları ve aç olarak derse girmemeleri, açlıkla değil zihinleriyle sınava girmeleri için ikram ettiğimiz çorbalarımızla öğrencilerimize destek olmak istedik. Kendilerine afiyet olsun diyor, üniversite öğrencilerini güne sıcak ve güzel bir başlangıç yapabilmeleri için sıcak çorba ikramına bekliyor, eğitim –öğretim hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Üniversite alanında bazı incelemelerde bulunacaklarını da belirten Aktaş, "Şunu özellikle belirtmek istiyorum; biz projelerimizi, çalışmalarımızı çeşitlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Bizim asli görevimiz olmamasına rağmen birazdan bu alanda yapılmış çalışmalarla ilgili yerinde incelemeler de yapacağız. Yol çalışması var, duvar çalışması var, bahçe düzenleme çalışmaları var. Üniversiteler özel kuruluşlar ama biz ona rağmen İnegöl'ün sosyal hayatına canlılık katması hasebiyle İnegöl'e kattıkları değere değer katabilmek için belirli çalışmalara imza atıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title