Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Okul Kütüphanesi

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (KOUEMK) öğrencilerinin başlattığı "Gülümseten Düşler, Kitaplardan Geçer" projesi ile Tokat'ın Zile ilçesindeki Necmi Muammer Ortaokuluna modern bir kütüphane kuruldu.

Tokat'ın Zile ilçesinde "Tozlu raflardan, rengarenk düşlere" sloganıyla Kitap Dostum Platformu'nun desteğiyle hayata geçirilen projede, 2017 adet kitabın bulunduğu çocuklara özel bir kütüphane hazırlandı. Kitap bağışı konusunda etkili bir sosyal medya kampanyası yürüten Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı broşür ve video, sosyal medyada birçok ünlü tarafından paylaşıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kitap desteğiyle oluşturulan kütüphanenin açılışına Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, okul öğretmenleri, üniversiteli öğrenciler ve çok sayıda davetli ile okul öğrencisi katıldı. Açılışta konuşma yapan Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, 'Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin böyle değerli bir projenin ilk adımını ilçemizdeki bir ortaokulda atması bizleri ayrıca mutlu etti. Bu projenin enerjisiyle birlikte, kütüphanede yer alan her kitabın bir öğrencimizin hayatına ışık tutacağına ve onların gelişmesine katkıda bulunacağına inancım tam. Öğrencilerimizin kitaplarla buluşmak için can attığını gözlerinden anlayabiliyorum. Ne kadar çok okursanız o kadar çok öğrenir ve güç kazanır, yaşamınızın denetimini kendi ellerinize alırsınız. Bu vesile ile Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine bu konuda duyarlılık göstermesinden dolayı kutluyorum" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (KOÜEMK) Proje Sorumlusu Hülya Akyüz, 2 ay önce sosyal medya üzerinden bir kitap bağış kampanyası başlattıklarını belirterek, "Projemize Türkiye'nin birçok şehrinden kitap bağışı yapıldı. Bugün de ilk kütüphanemizi oluşturmak için Tokat'tayız. Ayrıca proje kapsamında, kütüphanenin boyası, dizaynı ve teknolojik donanımını yeniledik. Buradaki çocukların bu yaşta en çok okumaya, kitaplara ihtiyaçları var. Gözlerindeki parıltı ve yüzlerindeki tebessümü görünce aslında ne kadar doğru bir projeye imza attığımızı anlıyoruz. Umuyoruz ki, bu kütüphaneden çocuklar en güzel şekilde istifade edecekler. Projemizi çok yakın zamanda büyüterek ulusal hale getireceğiz. Projemize büyük destek sağlayan Kitap Dostum Platformu'na, Zile Kaymakamlığına ve Okul Müdürü Fatih Peşmen'e teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2017 adet kitabın bağışlandığı kütüphanenin açılışı yapıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Türkiye Tokat Zile Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title