Haberler

ASÜ Öğrencilerinden Kardeş Okula Yardım Eli

Güncelleme:

ASÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri, topladıkları yardımlarla kardeş okul olarak belirledikleri belde ilkokulunun ihtiyaçlarını karşıladı.

Üniversite öğrencilerinden kardeş okula yardım eli- Aksaray Üniversitesi öğrencileri, topladıkları yardımlarla kardeş okul olarak belirledikleri belde ilkokulunun ihtiyaçlarını karşıladı- Yardım malzemelerini okula ulaştıran öğrenciler, palyaço kıyafetleriyle düzenledikleri etkinlikle minik öğrencilere güzel bir gün yaşattı Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri, topladıkları yardımlarla kardeş okul olarak belirledikleri belde ilkokulunun ihtiyaçlarını karşıladı.ASÜ'de eğitim gören 15 öğrenci, "Topluma Hizmet" projesi kapsamında Yeşilova beldesindeki Atatürk İlkokulu'nun ihtiyaçlarını gidermek için kampanya başlattı. Öğretim üyeleri, öğrenciler ve çeşitli derneklerden yardım toplayan öğrenciler, ilkokulun ana sınıfını tamamen yeniledi. Halıları değiştirilen ana sınıfına, yeni oyuncaklar alındı.Okula projeksiyon cihazı hediye eden üniversite öğrencileri, palyaço kıyafetleriyle pasta keserek minik öğrencilere güzel bir gün yaşattı. Artan para ise diğer ihtiyaçların karşılanması için okul müdürüne teslim edildi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenci topluluklarının her yıl çeşitli projelere imza attıklarını belirterek, köyleri ve okulları ziyaret ederek eksiklerini giderdiklerini söyledi.Önceki yıllarda başka köy okullarının da ihtiyaçlarının giderildiğini ifade eden Acar, "Böyle bir hizmeti gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.Öğrencilerin yardımları okulların ihtiyaçlarına göre belirlediklerini aktaran Acar, sınırlı bütçelerinden fedakarlık yaparak topluma hizmet projesine destek sağladıklarını kaydetti.Öğrencilerden Esen Coşkun ise "Minik öğrencilere halı, çeşitli oyuncaklar ve şeker aldık. Onlar mutlu olsun diye palyaço kıyafetleriyle etkinlik yaptık. Böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok memnunum" diye konuştu. ..

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Üniversitesi Mustafa Acar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title