Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Kadına Şiddete Tepki

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) toplanan bir grup öğrenci, bir fakültenin duvarına sprey boya ile Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın portresini çizerek kadına şiddeti protesto etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) kantini önünde bir araya gelen ve kendilerini "KTÜ Öğrenci Kolektifi" olarak adlandıran bir grup bayan üniversite öğrencisi, kadına yönelik şiddeti, tecavüzü ve taciz olaylarını protesto etmek amacıyla fakülte duvarına sprey boya ile Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın portresini çizip "Kalkın kadınlar bizim size ihtiyacımız var" yazdı.

Üniversite öğrencisi Gizem Donat, grup adına yaptığı basın açıklamasında, 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" olduğunu belirterek, bu nedenle kadına şiddeti protesto etmek için öğrenci arkadaşlarıyla bir araya gelip Özgecan'ın portresini duvara çizdiklerini söyledi.

Kadına şiddetin Özgecan olayı ile başlamadığını ve bu olayla son bulmayacağını dile getiren Donat, "Kısa süre önce Rize'de bir kadın boşandığı eşi tarafından bıçaklandı. Türkiye'de her gün 5 kadın katlediliyor, tecavüze uğruyor ya da tacize uğruyor. Tecavüzcüsünü öldüren kadın müebbet hapse çarptırılırken tecavüzcüler, tacizciler iyi halden, pişmanlıktan yararlanıp sokaklarda geziyor. Bu olaylar karşısında susmayacağız" diye konuştu.

Donat, üniversiteli kadınlar olarak bu tür olaylara sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, toplumda kadına şiddetin son bulmasını istedi.

Gruptakiler daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarsus Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title