Haberler

Üniversite Öğrencilerinden "Formasyon" Talebi

Tunceli Munzur Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, pedagojik formasyon derslerini kendi üniversitelerinde almak için oturma eylemi yaptı.

Tunceli Munzur Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, pedagojik formasyon derslerini kendi üniversitelerinde almak için oturma eylemi yaptı.

Eğitim Fakültesi dördüncü sınıfta öğrenim gören 264 öğrencinin formasyon derslerini Elazığ Fırat Üniversitesinde değil Munzur Üniversitesinde alması için oturma eylemi yapan öğrenciler, sesiz kitap okuma etkinliği yaptı.

Öğrencilerle konuşmak için fakülte önüne gelen Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, burada öğrencilere yaptığı açıklamada, 2015 yılında da benzer sıkıntıların yaşandığını ve öğrencilere ekonomik destek sağlayarak Elazığ Fırat Üniversitesinde formasyon eğitimi almalarını sağladıklarını söyledi.

Bu yıl yaşanan sorunun çözümü için girişimlerin devam ettiğini vurgulayan İpek, şunları söyledi:

"Üniversitemizde eğitim bilimleriyle ilgili doktoralı elemanımız olmadığı için formasyonu burada açamadık. Ama biz çözüm için özellikle uzaktan eğitim yaptırmak için Fırat Üniversitesiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Uygun şartlar oluşturulursa teknolojik olarak altyapımız uygun olursa uzaktan eğitimle sorunumuzu çözmeyi planlıyoruz."

İpek, sorunu, çözümü için Yükseköğretim Kuruluna da (YÖK) ileteceğini ve destek isteyeceğini belirtti.

İpek'in konuşmasının ardından öğrenciler dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Munzur Üniversitesi Tunceli Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title