Haberler

Üniversite Öğrencilerinden FEKA' ya Teknik Gezi

Güncelleme:

Otomotiv tedarik endüstrisinin önde gelen uluslararası üreticilerinden biri olan, Türkiye'de ve dünya çapında gösterdiği faaliyetlerle otomotiv firmalarına yönelik başta iç ve dış dikiz aynaları, iç ve dış aydınlatma lambaları, su genleşme ve direksiyon hidrolik yağ depoları ve montajlı trim parçaları olmak üzere, sistem-tedarikçi ortaklık temelinde hizmet sunan FEKA Automotive, iş hayatına atılmaya hazırlanan üniversite öğrencilerini, geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiği yeni fabrika binasında misafir etti.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki FEKA Automotive fabrika binasına gerçekleştirilen ziyarete, Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yanı sıra, İstanbul Gelişim ve Fatih üniversitelerinde de Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler katıldı.

FEKA Automotive İnsan Kaynakları Müdürü Bestami Çetin'in karşıladığı öğrenci grubu, iş güvenlik yeleklerini giydikten sonra ilk olarak, fabrika binasında yer alan eğitim odasına geçerek, yöneticilerden genel işleyiş hakkında bilgiler aldı.

FEKA Automotive Üretim Müdürü Metin Ala, İnsan Kaynakları Müdürü Bestami Çetin, Satış Müdürü Nedim Ertuğrul ve Satış Uzmanı Mehmet Unur tarafından; FEKA'nın çalışma alanları, üretim malzemeleri, çalışma koşulları, Pazar payı ve müşteri grupları hakkında öğrencilere bilgiler verilirken, ziyarete katılan öğrenciler de merak ettikleri soruları sorma imkânı buldu.

"Karslıoğlu'ndan Öğrencilere Altın Öğütler"

Ziyarete gelen öğrenci grubuyla yakından ilgilenen FEKA Automotive Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Karslıoğlu'da, şirketin tarihçesi ve kendi başarı öyküsünü öğrencilere aktardı.

Fiat, Ford, General Motors (GM), Hyundai, Peugeot-Citroen (PSA), Porsche, Renault, Toyota, Volkswagen (VW) gibi uluslararası firmalara yönelik çözümler ürettiklerini anımsatan Karslıoğlu, FEKA'nın 2 adet kullanılmış enjeksiyon makinesiyle başlayarak, bugünlere kadar gelen 25 yıllık başarı öyküsünü öğrencilerle paylaşırken, mesleğe atılmaya hazırlanan öğrencilere de önemli tavsiyelerde bulundu.

"İşinizi Doğru Yaptığınız Zaman İnsanlar Size Saygı Duyuyor"

İş dünyasında en çok dikkat edilen noktanın, işini doğru yapmak olduğunu vurgulayan Karslıoğlu, "İşinizi doğru yaptığınızda ve yeterince donanıma sahip olup, hedeflere cevap verdiğinizde, insanlar size saygı duyuyor. İşinizi doğru yaptığınız an başarılı olursunuz. Kendinize inanın, güvenin ve cesaretli olun. Özellikle şu zamanlarda staj dönemleri sizin için çok değerlidir. Bu deneyimleri mutlaka yaşayın. Ek olarak size tavsiye edeceğim nokta, üniversite hayatınızda 1 değil en az 2 lisan öğrenmeye çalışın. Bugün batıdaki, Amerika'daki gelişimi yakalamak istiyorsanız, onların en yakın teknolojilerini izlemek istiyorsanız, bu lisanla olacak. Hepinize geleceğiniz için şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler fabrika yemekhanesinde öğle yemeği yerken, ardından işletmenin tüm birimlerini gezerek, genel işleyişi yakından görme fırsatı buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Uludağ Üniversitesi İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title