Haberler

Üniversite Öğrencileri Soğukpınar'ı Resmetti

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencileri Soğukpınar Mahallesinin resmini çiziyorlar.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencileri Soğukpınar Mahallesinin resmini çiziyorlar. 15 gündür Soğukpınarda kalan öğrenciler, mahallenin evlerini, kümeslerini ve doğasını tuvallere yansıtıyorlar.

Soğukpınar Mahallesinin birkaç gündür ilginç konukları var. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğretmen ve öğrencileri Soğukpınar'ı tuvallere döküyorlar. 10 öğrenci mahallede bir evde konuk edilirken, öğrenciler doğayı gözlemleyip resme döktüler.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Birsen Gültekin Giderer, 2 haftadır doğa ile iç içe çalıştıklarını söylerken, kendilerini ilgi ile izleyen mahalle halkının sergi istediğini ve Cumartesi günü sergi açacaklarını belirtti.

Giderer, "Mehmet Ali Uysal ve kızları da bize kapılarını açtılar. Böylece maddi sıkıntıdan kurtulduk. Kalacak yer sorunumuz bitti ve çok güzel bir çiftliğe geldik. İki haftadır çalışıyoruz. Çocuklar doğayı gözlemleyip içinden kendilerine göre parçalar seçip bunu resmedebilmeyi öğrendiklerini düşünüyorum bu iki haftada. 10 öğrenciyle geldik. Bu çalışmaların sonucunda köy halkı bizden bir sergi istedi. O nedenle bizim cumartesi günü köy kahvesinin karşısında sergi açacağız. Hem kadınlar hem erkekler görebilsinler diye. Daha sonra Düzce'de sergi açacağız. Çünkü burada çalıştık. Bir teşekkür niteliğinde çalışıp sömürüp gitmek yerine bize kapılarınızı açtınız teşekkür ederiz bizde bunları ürettik. Daha hafta bitmeden şuandan 22-23 resim var. Bu çiftlik ve civarından sürekli görüntüler resmettiler. Hedefimiz en az 25 diye planlıyoruz. Bize kapılarını açan ve bu resimlerimizi yapmamızı sağlayan Mehmet Ali Uysal ailesine ve kızlarına çok teşekkür ediyorum. Biz fakülteden veya üniversiteden hiçbir maddi destek almadık. Kendimiz küçük paralar bularak yiyecek içeceğimizi sağladık. Kalacak yer olunca da sorun kalmadı" dedi.

Soğukpınar Muhtarı İzzet Uysal, mahallede böyle bir etkinlik olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederken, mahallenin güzelliklerinin ortaya çıktığını söyledi.

Uysal, "Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencileri mahallemize ilk geldiğinde karşıladık. Bize kalacak bir yer temin edebilir misiniz burada çalışmalar yapacağız dediler. Bizde bir evin alt kısmını onlara tesis ettik. 10-15 kişilik kalabalık grup, mahallede ağaçları, binaları, kedileri, köpekleri, köprüleri çiziyorlar, bu tür çalışmaları 12-13 gündür devam etmekte. Bende böyle güzel sanatlara karşı fazla duygusal olduğum için hemen ev sahipliğimi yaptım. Dışarıdan bakanlara da görsel bir eğitim oluyor. Hem de mahallemizin güzellikleri tabiatı ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri kaldıkları çiftlik evinin bahçesine koydukları tuvallerine doğayı resmederken, doğal ortamda resim yapmanın keyifli olduğunu dile getirdiler, bu çalışmanın kendilerine büyük katkı sağlayacağını belirttiler - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mehmet Ali Uysal Soğukpınar Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title