Haberler

Üniversite Öğrencileri Kadın İstihdamını Araştırdı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, kentteki kadın istihdamına yönelik rapor hazırladı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, kentteki kadın istihdamına yönelik rapor hazırladı.

Fakültenin halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü 3. sınıf öğrencileri Büşra Hattatoğlu, Hüseyin Vural, Mehmet Çelik, Melik Tekman, Melek Gürbüz, Fırat Sert, Emel Uyar ve Ezgi Aksoy, "Kadınız, Gücümüzün Farkındayız" sloganıyla bir araya gelerek, kadın istihdamına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için araştırma yaptı.

Araştırma çalışmalarında kentte kadınlara istihdam sağlayan kurum ve kuruluşlardan Erzurum Sanat Meslek Edindirme Kursu (ESMEK), Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Kadın Demokrasi Derneği (KADEM), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Aktif İş Kadınları Derneği yöneticileri ve kadın işçilerle görüşmeler yapan öğrenciler, kadınların iş hayatına katılma ve çalışırken karşılaştıkları sorunlarını tespit etmeye çalıştı.

Öğrencilerden Hattatoğlu, AA muhabirine yaptığı açılamada, arkadaşlarıyla yaptıkları çalışmayla kadın istihdamına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu amaç doğrultusunda, öncelikle kentte kadına istihdam sağlayan kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini ifade eden Hattatoğlu, bu görüşmelerde önemli bilgilere ulaştıklarını ifade etti.

Öğrencilerden Tekman ise "Kadınız, araştırmalarında kentte kadın istihdamının istenilen seviyede olmadığını tespit ettiklerini dile getirerek, bunun genel olarak kültürel nedenlere dayandığını gördüklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Hüseyin Vural Mehmet Çelik Tekman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title