Haberler

Üniversite Öğrencileri Açıkta Kalamayacak

AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, Kars’ta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin barınma sorunu çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, Kars'ta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin barınma sorunu çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Arslan, Kars'ta hali hazırda faaliyette olan Bin 345 kız, 550 Erkek olmak üzere toplamda bin 895 olan yurt kapasitesinin, girişimleri sonucunda toplamda 5 bin 325'e çıkardıklarının müjdesini verdi.

AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Arslan, Kars'ta şuan bin 895 öğrenciye hizmet sunan yurt kapasitesini, Ekim 2015 sonu itibariyle kiralama yoluyla Kars merkezde bin 211, yatırım yöntemi ile Sarıkamış'ta 300 yatak olmak üzere bin 511 ilave yatak artırımı sağlayarak 2015 sonu itibariyle de toplamda yurt kapasitesini 3 Bin 106'ya yükselterek yüzde 48,64 oranında bir artış gerçekleştirdiklerini açıkladı.

2016 Ağustos sonu itibariyle Kars merkezde kiralama yöntemiyle 2 bin 434 ilave yatak kazandırılacağını ifade eden Arslan, "2017 Aralık sonunda yatırım marifetiyle Kağızman'da 400 yatak, 2018 Aralık'ta ise yine yatırım yöntemiyle Kars Merkezde Bin yatak ilave edilmek suretiyle toplam yurt kapasitesini 5 Bin 325 yükselterek yüzde 282 oranında bir kapasite artışı sağlayacağız. Öğrencilerin yurt ihtiyaçlarının karşılanması Kars Kafkas Üniversitesini tercih etmelerine ve üniversitemizdeki var olan eğitim kalitesini de olumlu yönde etkileyerek Kars'ta ki ticaret hacminin artmasına, hizmet sektörünün gelişmesine ve birçok sektöre girdi sağlayarak ekonomi ve istihdam alanında kaldıraç etkisi yaratacaktır" dedi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Arslan Sarıkamış Ak Parti Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title