Haberler

Üniversite Mezunu İkiz Kardeşler Hayvancılığı Seçtiler

Görüntü dökümü- Keçi çiftliğinden genel ve detay görüntü- İkiz kardeşlerle röportaj İkizler iş hayatında da ayrılmadı- Aynı ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olan ikiz kardeşler, iş hayatında da birbirlerinden ayrılmamak için ortak keçi çiftliği kurdu- İkizlerden Mert Tığcıoğlu: - "Hayatımızın hemen hemen her anını birlikte geçirdik, ayrılmaz ikiliyiz.

Görüntü dökümü- Keçi çiftliğinden genel ve detay görüntü- İkiz kardeşlerle röportaj İkizler iş hayatında da ayrılmadı- Aynı ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olan ikiz kardeşler, iş hayatında da birbirlerinden ayrılmamak için ortak keçi çiftliği kurdu- İkizlerden Mert Tığcıoğlu: - "Hayatımızın hemen hemen her anını birlikte geçirdik, ayrılmaz ikiliyiz. Okurken hayalimizde hayvancılık vardı, onu da kendi arazimizde birlikte gerçekleştiriyoruz" NECİP UYANIK - Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan, eğitim hayatında birbirlerinden ayrılmayan 28 yaşındaki ikiz kardeşler Melih ve Mert Tığcıoğlu, ortak girişimle kurdukları keçi çiftliğinde günlük bir ton süt üretmeyi hedefliyor.Mert Tığcıoğlu, AA muhabirine, çocukluklarında kurdukları birlikte iş yapma hayalini Erbeyli Mahallesi'ndeki arazilerinde oluşturdukları çiftlikle hayata geçirdiklerini söyledi.İlk ve ortaöğretimi aynı sınıflarda okuduktan sonra yükseköğretimde aynı üniversitenin iktisat ve işletme bölümlerinden mezun olduklarını anlatan Tığcıoğlu, art arda askere gittiklerini, sonra da evlendiklerini dile getirdi.- Ayrılmaz ikiliHayatlarının her anında birlikte olduklarını belirten Mert Tığcıoğlu, "Ayrılmaz ikiliyiz. Okurken hayalimizde ortak bir şekilde hayvancılık vardı. Onu da kendi arazimizde birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi.Önce besiciliği öğrendiklerini, ardından İzmir'den 2 yıl önce saanen cinsi 20 keçi alarak iş hayatına atıldıklarını aktaran Tığcıoğlu, şunları kaydetti: "Zamanla keçiler yavrularıyla çoğaldı. Şu anda günlük süt üretimimiz, 200 litrenin üzerine çıkıyor. Süt ortalamamız hayvan başına 3-4 litre civarında. Üretim yaparak birkaç yıldır bölgemizde keçi besiciliğini yaymaya çalışıyoruz. Faydalı olan keçi sütünü daha fazla insana ulaştırmak istiyoruz."İşletmelerini planlı şekilde büyütmeyi hedeflediklerini anlatan Melih Tığcıoğlu da besledikleri keçi sayısının 80'e yükseldiğini, ürettikleri sütü dondurma imal eden firmalara sattıklarını söyledi.Hedeflerinin günlük bir ton süt üretimi olduğunu belirten Tığcıoğlu, "İlerleyen dönemde farklı keçi cinslerine yöneleceğiz. İlk yıllarda keçi sütünü bilen çok olmadığı için inek sütü parasına keçi sütünü satmak zorunda kaldık. Buradaki pastahaneler halen inek sütüyle dondurma yapmaya çalışıyor. Tavsiyemiz keçi sütüyle yapsınlar. Hem tadı hem de damak zevki çok farklı oluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İncirliova Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title