Haberler

Üniversite Mezunu Bayan Muhtar Adayı

Güncelleme:

Sarıgöl'e bağlı Çimentepe köyünde üniversite mezunu Refika Burcu Tok, Sarıgöl ve çevresinde ilk kez bayan muhtar adayı olma özelliğini aldı.

Sarıgöl İlçesine bağlı Çimentepe köyünde üniversite mezunu Refika Burcu Tok (32), Sarıgöl ve çevresinde ilk kez bayan muhtar adayı olma özelliğini aldı. 2005 yılında Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Çimentepe köyünden Öğretmen Hüseyin Tok'la evlenen bir çocuk annesi Refika Burcu Tok, muhtar adayı oldu. Okuduğu yıllarda Kıbrıs'ta, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gördüğü birçok yenilikleri yaşamakta olduğu köyünde hayata geçirmek istediğini anlatan Tok, "Çimentepe köyünde muhtar adayı oldum" dedi. 884 nüfuslu köyünü kalkındırmak için kolları sıvayan Tok, şunları söyledi: "Ben, zaman zaman ücretli derslere girerek öğrencilerime hizmet etmekteyim. Hizmet sadece öğretmenlik yapmakla olmuyor, köye de hizmet etmek ve eserler kazandırmak lazım. Yıllardır, gördüğüm yerlerdeki çalışmalar neden köyümde de olmasın 'diyerek aday oldum. Köyümde önceleri bana 'Kadından muhtar mı olunur?' denildi ama ben yılmadım aday oldum. Çimentepe köyünde üç yıldır görev yapmakta olan muhtarımız gerçekten köy için güzel çalışmalar yapmış bunu takdir ediyorum ama, ben de tasarladığım hizmetlerimi hayata geçirmek istiyorum. Bu nedenle aday oldum."

Çimentepe köyünün üniversiteli bayan muhtar adayı Refika Burcu Toy, köydeki evinin önüne yapacakları çalışmaları gösteren bir afiş asarak köylüleri bilgilendirmeye başladı. Bayan muhtar adayı, evleri ziyaret ederek projelerini anlatmaya başladı. Köy kahvehaneleri de önümüzdeki günlerde akşamları ziyaret edeceğini belirten Çimentepe Köyü Muhtar Adayı Refika Burcu Tok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köy ihtiyar heyeti için bayanları davet ettim ama, nedense müracaat eden olmadı. İhtiyar heyetimi erkeklerden tamamladım. Ben burada bayanların da yönetime katılması için köyde öncülük ettim."

Çimentepe köyünün üniversiteli bayan Muhtar Adayı Refika Burcu Tok, köyde yapacağı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Saat 08.00-16.00 arası devamlı muhtarlıkta olacağım. Köyümün alt yapısını ve sağlık ocağını tamamlamak, yollarımızın taş döşemelerinin yapılması, köy giriş çıkışlarına güvenlik kamerası konulması, mevcut parkımızın düzenlenmesi, köy mezarlığının düzenlenmesi, çocuk oyun alanlarımızın yapılması, arazilere akmayan kanalizasyon sistemi, halı saha yapılması gibi çalışmalara öncelik vereceğim." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Tok Sarıgöl Kıbrıs Girne Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title