Haberler

    Üniversite Astroloji Dersini İptal Etti

    Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Mart ayında Astroloji Sertifika Programı açma kararı aldı.

    Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Mart ayında Astroloji Sertifika Programı açma kararı aldı. İki ay sürmesi planlanan kursla ilgili olarak duyurular 'gelisim.sakarya.edu.tr' adresinden de ilan edildi. "Astroloji gök cisimlerinin canlı ve cansız varlıklar üzerindeki etkilerini araştıran bir bilimdir" diye yapılan duyurulara Türk Astronomi Derneği, Sakarya Üniversitesi'ni arayarak astoroljinin bilim olarak tanımlaması yanlış diyerek itiraz edince astroloji kursu iptal edildi ve duyurular da internet sitesinden çıkarıldı.

    Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Zekeriya Parlak, merkez olarak bazı zamanlarda çeşitli serfika programları düzenlediklerini söyleyerek, "Bazen firmalarla birlikte yapıyoruz. Partnerimiz olan firmamızla böyle bir kurs düzenlemek için karar aldık. Kursta astromi eğitimi olacaktı. Yanlış lansman yapmışız ve bu yanlış anlaşılmadan dolayı falcılık dediler. Kurs öncesinde internet sitemizde tanıtıma açmıştık. Talep beklerken hata olduğunu anlayınca kursu kaldırdık" dedi.

    Kursu astronomi eğitimi olarak planladıklarını söyleyen Parlak, "Kurs 2 ay sürecekti uzaktan eğitim verecektik. Astronomi eğitimi olarak planlamıştık. Gök cisimlerinin tanıtımı astronimi alanında bilgiler verecektik. Ancak astoroloji olarak çıkınca iptal etmek zorunda kaldık" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Sakarya Üniversitesi Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title