Haberler

Universal Hastaneler Grubu'ndan Amerika Çıkartması

Güncelleme:

Universal Hastaneler Grubu üst düzey yöneticileri, Amerika'nın Teksas Eyaletinin en büyük şehri olan Houston'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Universal Hastaneler Grubu Ve Hermann Memorıal Hastanesi Arasında

Eğitim İşbirliği

Hermann Memorial Hastanesi başta olmak üzere pek çok sağlık kurumunu ziyaret eden ekip, dünyanın önde gelen bilim adamlarından Prof. Dr. Atilla Ertan'la özel bir yemekte buluştu.

Universal Hastaneler Grubu'ndan Amerika Çıkartması

Universal Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Esat Erkuş, Grubun Ege Bölge Koordinatörü ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ulvi Ünal, Medikal Muhasebe ve Hasta Hizmetleri Direktörü Tülay Aydın, Bilgi Sistemleri Direktörü Serdar Aydın; Universal Alman Hastanesi Direktörü Dr. Şükrü Şimşir ve Universal İtalyan Hastanesi Direktörü Serap Kilerci'den oluşan ekip, 13-16 Nisan tarihleri arasında Houston'da bir sizi ziyaretlerde bulundu.

Prof. Dr. Ertan: " Türkiye'de sağlık kurumları multi-disipliner merkez yapısına odaklanmalı"

Hermann Memorial Hastanesi, MD Anderson Hastanesi başta olmak üzere alanında dünyaya model olan farklı Amerikan sağlık kuruluşlarını ziyaret eden ekip, dünya çapında ünlü gastroentoloji dalı profesörü Türk bilim adamı Prof. Dr. Atilla Ertan'la bir yemekte bir araya geldi. Geçtiğimiz Şubat ayında, Houston'daki Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı olan üç farklı merkez tek bir çatı altında birleştirilmesinin ardından kendi adı taşıyan merkezin aynı zamanda yöneticiliğini de üstlenen Prof. Dr. Atilla Ertan "Burada Sindirim Hastalıkları Merkezi, Karaciğer Merkezi ve Gastroenteroloji Araştırma Bölümünü tek bir çatı altında topladık. Tedavi süreçlerinde multi-disipliner yaklaşım için Türkiye'de de benzer merkezler kurulmasında fayda olacağına inanıyorum" dedi.

Universal Hastaneler Grubu ve Hermann Memorial Hastanesi arasında bilgi ve tecrübe alışverişi

Universal Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Esat Erkuş ve Prof. Dr. Atilla Ertan'ın ortak açıklamasında iki kurum arasında başlatılacak eğitim işbirliğine dikkat çekildi. Türkiye'nin ve Amerika'nın önde gelen iki sağlık kurumu, hekimler arasında bilgi ve tecrübe alışverişi için akademik platformda workshop çalışmaları düzenlemek konusunda prensipte anlaştı. Planlanan işbirliği, hekimler dışındaki idari ve medikal kadrolara verilecek eğitimleri de kapsıyor. Bu çerçevede hasta hizmetleri başta olmak üzere pek çok uzmanlık alanında Hermann Memorial, deneyimlerini Universal çalışanlarına aktarıyor olacak.

Erkuş: "Son 10 yılda çok büyük yol kat ettik ama hala yapılacak çok işimiz var"

Amerika gezisi sonrasında görüşlerini paylaşan Universal Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Esat Erkuş "Bundan 15 hatta 10 yıl öncesinde döndüğümüzde ihtiyacı olan sağlık hizmetini alabilmek için Amerika başta olmak üzere yurtdışındaki hastanelere başvurmak zorunda olan bir Türkiye vardı. Bugüne baktığımızda, ülke sınırlarında haklımızın sağlık ihtiyaçlarına cevap verebileceğimiz koşulları sağladık. Pek tabii ki daha yapılacak çok işimiz var. Universal Hastaneler Grubu olarak içinde bulunduğumuz coğrafyanın her türlü sağlık ihtiyacı için bir başvuru noktası, bir referans merkezi olmak adına çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Universal Türkiye Teksas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title