Haberler

Unilever ile Yeditepe Üniversitesi İş Birliği

Unilever ile Yeditepe Üniversitesi kişisel bakım alanında iş birliği gerçekleştirdi.

Unilever ile Yeditepe Üniversitesi kişisel bakım alanında iş birliği gerçekleştirdi.

Unilever ile Yeditepe Üniversitesi arasında yapılan iş birliği anlaşmasını Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Dinçer ve Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç imzaladı.

Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dinçer, bilimsel gelişmeleri, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayan ürünlere dönüştürmenin iş yapış biçimlerinin ana hedeflerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hayata değer üretmek amacıyla bugün dünya çapındaki Ar-Ge fonksiyonumuzu 20 ülkede bulunan 6 bin profesyonel çalışanımızla yükseltmeye devam ediyoruz. Tüm dünyada 1 milyar avroya ulaşmış/aşan Ar-Ge yatırımlarımızın tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için faydaları kanıtlanmış benzersiz ürünler yaratmak gibi ortak bir amacı var. Bu amaç doğrultusunda Türkiye'deki çalışmalarımızda üniversitelerin bilgi ve deneyimlerini de hayat için değer üretme sürecimize dahil ediyoruz. Yeditepe Üniversitesi gibi patent sayıları değerlendirildiğinde, en çok patent alan ve ülkemizdeki sanayi ile iş birliğinde vakıf üniversiteleri arasında lokomotif konumunda olan bir kurumla ilk adımı atıyoruz."

Dinçer, bu iş birliğinin kişisel bakım alanında tüketici ihtiyaçlarına sağladıkları çözümleri daha büyük faydalara dönüştürürken, pazarın bu alandaki gelişimine de önemli ivmeler kazandıracağına inandıklarını aktardı.

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baç ise dünyanın öncü kurumlarından olan Unilever ile yapılan bu iş birliğinin iki kurum arasında yeni bir dayanışmanın da ilk adımını başlatacağını ifade ederek, "Yeditepe Üniversitesi olarak bu iş birliği anlaşmasını çok önemsiyoruz ve Unilever'in bizi seçmiş olmasından dolayı son derece mutluyuz. Sanayi ile geliştirdiğimiz projeler, yaptığımız çalışmalar, öğrencilerimizin iş dünyasını tanımalarına, öğrendikleri teorik bilgiyi somut projelere dökmelerine imkan sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sektörün önde gelen şirketleriyle yaptıkları çalışmalar sayesinde öğrencilerin, kariyerlerine daha etkin ve bilinçli bir başlangıç yaptığını belirten Baç, şunları aktardı:

"Üniversite-sanayi iş birliğine çok önem veren üniversitemiz, kurulduğu günden bu yana sayısız projeleri hayata geçirerek, yenilikçi anlayışı yeni nesillere aktarmak ve uygulamalı araştırmaları ürünlere dönüştürmek noktasında kararlılığını sürdürmeye devam ediyor. Yeditepe Üniversitesi olarak bizler biliyoruz ki bilime yatırım, gençlere yatırımdır, gençlere yatırım da ülkemize ve insanlığa yatırımdır."

Kaynak: AA / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Unilever Türkiye Unilever Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title