Haberler

Und Adriyatik Ro-ro Gemisinde Yangın

U.N Ro-Ro'nun 3 Şubat 2008 tarihinde İstanbul Pendik limanından kalkarak, İtalya'nın Trieste limanına düzenli seferini yapan UND Adriyatik isimli ro-ro gemisinde, yangın çıktığı bildirildi.

Bu sabah 05.30 sıralarında, Trieste limanına 3 saatlik mesafedeki uluslararası sularda çıkan yangının sebebi henüz belirlenemedi. Yangın kontrol altına alınamayınca gemiyi terk etmek zorunda kalan 22 mürettebat ve 9 şoför, bölgedeki Yunan yolcu gemisi Ikarus Palace tarafından tahliye edildi. Mürettebat ve yolcuların sorunsuz şekilde Trieste'ye ulaştırıldığı bildirilirken, gemide patlayıcı nitelikte madde taşınmadığı; ancak TIR araçlarında çeşitli ihraç mallarının yanı sıra uluslararası standartlar

dahilinde taşınan kimyasallar bulunduğu bildirildi.

U.N Ro-Ro sözcüleri tarafından, UND Adriyatik dahil tüm gemilerde uluslararası güvenlik standartlarının alınmış, tüm sertifikaların geçerli olduğu ve gemilerin bağımsız kuruluşlarca düzenli olarak denetlendiği açıklaması yapıldı. Açıklamaya göre, yangın söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti yapılabilecek.

U.N Ro-Ro CEO'su Cüneyt Solakoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, "Gemide can kaybı olmaması tesellimizdir. Her türlü güvenlik önlemi alınmış ve gerekenler yapılmaktadır. Gemi ve tüm ticari mallar sigorta teminatı altındadır. Konu ile ilgili gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından kamuoyuna tarafımızca daha detaylı açıklama yapılacaktır" dedi.

(CY-CY-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title