Haberler

Ünal'dan "Okul Kıyafeti" Değerlendirmesi

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu'da okullarda tek tip kıyafet uygulamasını isteyenlerin oranının yüzde 90'larda olduğunu söyledi.

OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin okula giderken giyecekleri kıyafetin serbest mi yoksa tek tip mi olacağına velilerin yüzde 50'sinden fazlasının muvafakatı alınarak belirlenmesi kararını değerlendirdi. 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu'da tek tip kıyafet uygulamasını isteyenlerin oranının yüzde 90'larda olduğunu söyledi. Türkiye genelinde yüzde 85'ler ile okul formasını istediğini kaydeden Başkan Ünal, "Kamuoyu gündemine yansımış, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı'nın okul formalarıyla alakalı yönetmeliği değiştirerek, okullarda serbest kıyafet dönemi başlatılmıştı. Sadece özel okullara yüzde 60 okul aile birliği kararı ile formaya devam edebilme hakkı verilmişti. Bir önceki dönemde Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin ile beraber bunun yanlış bir karar olduğunu esnafın ve üreticinin elinde hatırı sayılır miktarda ciddi manada ürünler olduğunu birçok esnafın zarar edebileceğini dolayısıyla yönetmeliğin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini OTSO olarak çalışmalarımızı yaptık. Gerekli ilgili bakanlığa ve Ordu milletvekillerimize TOBB Başkanımıza ilettik. Türkiye okul kıyafeti imalatçıları olarak federasyon kurduk. Bu federasyonda on kişilik bir üye oluşturduk. Sayın Bakanımız Nabi Avcı, Hüseyin Çelik ile bu konuları konuştuk. Onlarda bizler ile aynı fikirde olduklarını söylemişti ama kamuoyunun önemli olduğunu söylemişti. Biz de yaptığımız anket çalışmalarını ilettik. Onlarda anket yaptılar. Bu anketten sonra yönetmeliği düzenleriz demişlerdi. Bu anket çalışmalarında Türkiye genelinde yüzde 85'ler ile okul formasının çıktığı gözlendi. Bu süreçte yönetmelikle ilgili çalışmalarda yapıldı. Biraz gecikti ama Resmi Gazete'de yayımlandı. Devlet okulları da dahil artık yüzde 50'nin fazlasıyla isterse serbest kıyafet, ister okul formasını tercih edebilecek. Ordu yüzde 90 olarak forma ile devam etmek istiyor. Serbest kıyafet ile devam etmek isteyenler de var. Bu birçok ilden daha önde durumdayız. Birçok il anket sonuçlarını dahi almadı. Bu süreçte belki üretici arkadaşlarımız imalat süreci kısaldığı için gecikmeler olabilir. Ben okul idaremizin ve velilerimizin anlayış ile karşılayacaklarına inanıyorum. Karar hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ufuk Ünal Nabi Avcı Türkiye Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title