Haberler

Un "Dijital Dönüşüm Programı" Boğaziçi Üniversitesi'nde Anlatılacak

Vodafone Türkiye, Kasım 2013’te ilan ettiği Dijital Dönüşüm Hareketi ile Boğaziçi Üniversitesi’nin ders programına girdi Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Öğüt: "Türkiye’de iş yapış biçimleri hızla dijitalleşiyor.

Vodafone Türkiye, Kasım 2013'te ilan ettiği Dijital Dönüşüm Hareketi ile Boğaziçi Üniversitesi'nin ders programına girdi.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone Türkiye'nin dijital dönüşüm programı, birinci yıl dönümünde Boğaziçi Üniversitesi'nde ders konusu oldu. 2009 yılında başlattığı ve başarıyla tamamladığı stratejik dönüşüm programını haziran ayında London Business School'un MBA müfredatına koyan Vodafone Türkiye, Kasım 2013'te ilan ettiği Dijital Dönüşüm Hareketi ile Boğaziçi Üniversitesi'nin ders programına girdi.

Geleceğin dijital şirketlerine insan kaynağı yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etmeye aday olan Vodafone Türkiye ile iş birliği yaparak, dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik "AD 440: Digital Marketing" (Dijital Pazarlama) ders programını geliştirdi. Bu kapsamda, Vodafone Türkiye'nin özellikle dijital pazarlama alanında hayata geçirdiği proje ve uygulamalar, şirketin kurumsal eğitim ve gelişim merkezi Vodafone Red Academy'nin eğitmenleri desteğiyle öğrencilere tanıtılacak.

Dijital Pazarlama dersine konuk olan Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, öğrencilere, şirketin dijital dönüşüm vizyonunu anlattı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş yaşamının hızlı değiştiğini ve dijitalleşme olgusunun başta pazarlama olmak üzere her alanda kendini gösterdiğini belirten Öğüt, Vodafone Türkiye olarak, üniversite-sanayi iş birliğine büyük değer verdiklerini ifade etti.

Bu kapsamda, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversiteleriyle çalışmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Öğüt, şunları kaydetti:

"İlk iş birliğimizi, dünyanın en ünlü işletme okullarından London Business School ile gerçekleştirdik ve şirketimizin 2009 yılında başlatıp başarıyla tamamladığı stratejik dönüşüm programının MBA müfredatında 'vaka incelemesi' olarak okutulmasını sağladık. Şimdi de Kasım 2013'te başlattığımız dijital dönüşüm programımızla Boğaziçi Üniversitesi'ne konuk oluyoruz. Türkiye'de iş yapış biçimleri hızla dijitalleşiyor. Buna bağlı olarak, pazarlama dünyası da dijital bir dönüşümden geçiyor. Geleceğin iş dünyasını, dijital pazarlamanın kuralları belirleyecek.

Gelişen ve dönüşen Türkiye gerçeğine uygun olarak müfredatına dijitalleşme konusunu da alan Boğaziçi Üniversitesi, ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etmeye aday olan ve dijital pazarlama alanında başarılı uygulamalara imza atan şirketimizle iş birliği yapma kararı aldı. Bu kapsamda öğrencilerimize, Vodafone Türkiye'nin dijital pazarlamaya bakış açısını ve Vodafone markalarının gerçek hayattaki dijital uygulamalarını, şirketimizin kurumsal eğitim ve gelişim merkezi Vodafone Red Academy'nin eğitmenleri, pazarlama ekibimiz ve ajanslarımızın desteğiyle deneyimleme imkanı sağlayacağız. Dijital dönüşüm vizyonumuzun Boğaziçi Üniversitesi'nin dijitalleşme hedefiyle örtüştüğünü görmekten ve bu çerçevede Boğaziçi Üniversitesi ile uzun vadeli bir işbirliğine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz."

"Ülkemiz için daha iyi bir geleceğin ancak dijitalleşmeyle mümkün olacağına inanıyoruz"

Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye'nin dijital dönüşüm öyküsünün, başarıyla tamamladığı stratejik dönüşüm programının hemen ardından başladığını kaydederek, 2009'da başlattıkları stratejik dönüşüm süreçlerinde, Türkiye mobil telekomünikasyon sektörünün en hızlı büyüyen ve en çok tavsiye edilen mobil operatörü olduklarını aktardı.

Türkiye mobil telekomünikasyon pazarında büyümenin lokomotifi oldukları gibi, Avrupa'da da en çok büyüyen Vodafone operatörü olduklarını vurgulayan Öğüt, "Büyüme reçetemiz, Vodafone Grubu içinde de örnek gösterildi ve 'Türk başarı reçetesi' olarak tanımlandı. Sağlıklı büyüme ivmesini yakaladığımız bu dönemin hemen ardından, yeni stratejimizi Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmek olarak belirledik. Ana stratejimiz, dijital bağlantılı yaşamı birey ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmak. Dijital dönüşüm hedefimizi gerçekleştirmek üzere, teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarında pek çok yatırımı programımıza aldık ve son bir yılda önemli başarılara imza attık. Ülkemiz için daha iyi bir geleceğin ancak dijitalleşmeyle mümkün olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla, Türkiye'nin dijital geleceğine yönelik yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz" açıklamasını yaptı.

Türkiye'deki herkes için bir değişim hedeflediklerini belirten Öğüt, mümkün olduğu kadar çok insanın hayatında dijital dönüşümü mümkün kılmaya çalıştıklarını ifade etti.

Öğüt, Türkiye'deki 77 milyonluk nüfusu segmentlere ayırdıklarını, buna göre, dijital doğanlar, dijital olanlar ve dijital olmak isteyenler şeklinde üç ana segment belirlediklerini kaydetti.

Bu segmentlerin ihtiyaçlarını çok iyi analiz ederek, bu ihtiyaçlara doğrudan ve eksiksiz yanıt verecek dijital ürün ve hizmetler geliştirdiklerini vurgulayan Öğüt, şunları ifade etti:

"Hiç kuşkusuz, dijitalleşme ihtiyacını en çok hisseden kurumsal segmenti de unutmadık. Yarına Hazırım Platformumuz kapsamında onlara özel geliştirdiğimiz komple iletişim ve makinelerarası iletişim çözümlerimizle iş verimliliklerini artırmaya ve işletmeleri dijital geleceğe hazırlamaya odaklandık. Bu noktada, Boğaziçi Üniversitesi ile iş birliğimiz daha da büyük anlam kazanıyor; çünkü, yarının dijital şirketlerinin pazarlama politikalarını belirleyecek gençlerimize, dijital pazarlamanın en başarılı uygulamalarını bugünden sunarak, dijitalleşme yönünde güçlü bir vizyon sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz.".

İşletme Bölümü'nde açılan Dijital Pazarlama dersini veren Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker de dijitalleşen ve sosyalleşen bir dünyanın varlığına dikkati çekerek, bu hızla değişen dünyada belki de en çok değişenin pazarlamanın kuralları ve kodları olduğunu ifade etti.

Geçen akademik yılda ilk defa açılan dijital pazarlama dersinin hem teorik bilgileri hem de uygulamayı çok iyi birleştirdiği için öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Toker, şunları kaydetti:

"Belki de en büyük başarı dersin dönem projesinin gerçek şirket projesi olmasından kaynaklanıyordu. Öğrenciler derste öğrendiklerini uygulayarak çok başarılı projeler yaptı. Dönem sonunda da projelerini şirket temsilcilerinin de hazır bulunduğu bir ortamda sundular. Bu, hem öğrenciler hem de benim için çok güzel bir deneyim oldu. 2014-2015 akademik yılının sonbahar döneminde aynı deneyimi daha ileri götürmek üzere yola çıktık. Bu dönem, Vodafone hem konuk konuşmacı desteği sağlayacak, hem de dönem projeleri Vodafone markaları üzerine yapılacak. Daha da önemlisi, dersin 3. haftasında başlatılacak olan projeler boyunca Vodafone temsilcileri proje danışmanlık desteği verecekler. Dönem sonunda da öğrenciler projelerini Vodafone yöneticilerine sunacaklar. Tüm bu yeniliklerle Dijital Pazarlama dersinin çok dolu, öğretici ve keyifli bir ders olacağını düşünüyorum."

Başarılı ekibe staj imkanı

Açıklamaya göre, Vodafone Türkiye'nin dijital dönüşüm programının entegre edildiği "AD 440: Digital Marketing" dersi, birey ve kurumlarda stratejik ve davranışsal değişim yaratılmasında dijital ortamların rolüne odaklanıyor. Sosyal medya, arama motorları, online marka toplulukları, online ağızdan ağıza pazarlama, viral, mobil uygulamalar ve içerik pazarlama gibi yeni araç ve kavramların incelendiği derste, interaktif iletişim platformlarının birey ve kurumlar üzerindeki etkisi de inceleniyor. Dijital pazarlamanın şirket stratejileri içindeki yerinin ve geleneksel pazarlama araçlarıyla birlikte uygulanma şeklinin de ele alındığı derse, 48 dördüncü sınıf öğrencisi katılıyor.

Dönem boyunca altı derse konuk olacak olan Vodafone Red Academy eğitmenleri, Vodafone Türkiye pazarlama ekibi ve Vodafone ajansları, öğrencilere, "Vodafone Red", "Vodafone Arena" ve "Vodafone FreeZone" markalarının dijital pazarlama uygulamalarını anlatacak. 25 Eylül'de başlayan ders programı, 18 Aralık'ta dönem sonu projelerinin sunulmasıyla sona erecek. Vodafone markalarının inceleneceği ve Vodafone temsilcilerinin danışmanlığında yürütülecek projeler arasında en başarılı bulunan çalışmanın sahibi olan öğrencilere, Vodafone Türkiye'de staj veya iş imkanı sunulacak. Vodafone eğitim danışmanları, öğrencilere, projelerinin yanı sıra kariyer ve kişisel gelişim konularında da destek olacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Gökhan Öğüt Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title