Haberler

Umuttepe Yolu Modern Bulvar Haline Geliyor

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin kuzey güney doğrultusundaki en önemli güzergâhlarından biri olan ve Kocaeli Üniversitesi ile Tıp Fakültesi Hastanesine ulaşımı rahatlatacak Umuttepe 3. etap çalışmalarında önemli aşama kaydedildi. Sağ şeridi tamamlanan 2 bin 690 metre duble yolun sol eksenindeki çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Ersin Yazıcı çalışmaların 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

GENEL SEKRETER YAZICI İNCELEDİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Kocaeli Üniversitesi ile Tıp Fakültesi Hastanesine ulaşımda vatandaşların daha konforlu ulaşım sağlamaları için yapımı süren Umuttepe 3. etap çalışmalarını yerinde inceledi. Genel Sekretere Yazıcı, Umuttepe Otoban Köprüsünden başlayıp Kabaoğlu Köyü'ne kadar devam eden yolda, sol eksendeki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Yazıcı, ilk asfalt aşamasının atıldığı yolun 500 metrelik kısmında kamulaştırma çalışmalarının da sürdüğünü hatırlattı.

26 METRE GENİŞLİĞİNDE 4 ŞERİT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı teknik ekibi denetiminde sürdürülen çalışmalar kapsamında 8 metre genişliğindeki yol çift gidiş geliş olma üzere 26 metre genişliğe kavuşturulacak. 11 metre genişliğindeki mevcut köprünün hemen bitişiğine yine aynı genişlikteki bir köprü ve üç yeni kavşağın yapılacağı Umuttepe 3. etap kapsamında yol güzergâhı boyunca 2 buçuk metre genişliğinde çift taraflı yaya kaldırımı yapılıyor.

1 VE 2. ETAPTA YAPILANLAR

Daha önce Santral Durağı'ndan başlayıp, TEM Otoyolu Üst Geçit bağlantı noktasına kadar devam eden 2 bin 300 metrelik Umuttepe Projesi'nin ilk iki etabında yıkım, dolgu, zemin ıslahı, kırma, yol genişletme, altyapı, dere ıslahı, asfalt, parke, bordür ve aydınlatma çalışmaları yapılmıştı. Çalışmalar çerçevesinde 5 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde bir açık kanal inşa edilerek, mevcut dere yatağı bu kanala taşınmış, kazanılan alanın yanı sıra; yıkım ve dolgular ile elde edilen alanda çift gidiş çift geliş olmak üzere -orta refüj dahil- 25 metre genişliğinde modern bir bulvar inşa edilmişti. Tüm bu çalışmalar sonucunda, ana güzergâha, toplam 16 bağlantı yolu ve üç kavşak inşa edilerek, kentin kuzey güney ulaşımı açısından önemli bir sorun kalıcı çözüme kavuşturulmuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title