Haberler

    Beşiktaş'ın Umudu Londra'ya Kaldı

    Güncelleme:

    Beşiktaş, İstanbul'da konuk ettiği Arsenal'le Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında 0-0 berabere kaldı.

    Beşiktaş Şampiyonlar Ligi play-off mücedelesinde Arsenal'le 0-0 berabere kaldı.

    Maç golle başlıyordu


    Beşiktaş maça çok hızlı başladı. İlk düdükle beraber Demba Ba'nın kaleye gönderdiği top Szczesny son anda çeldi ve topa sahip oldu. İlk dakikalarada baskılı bir oyunu benimseyen Beşiktaş, topu aldığı anda hızla ileri çıktı ancak 8. dakikaya kadar kaleye gelemedi. Bu dakikada sağdan Oğuzhan'ın ortasında boş pozisyonda voleyi vuran Ba'nın şutun Szczesny son anda önledi. Takip eden pozisyonda Alexis Sanchez hızlı bir koşuyla kale sahasında bekleyen Giroud'u yere düşmesine rağmen topa dokunan Fransız oyuncunun vuruşu kaleyi bulmadı.

    Dengeyi kuran Arsenal savunmanın hatasında Cazorla'nın koşusuyla pozisyon bulmaya çalıştıysa da top uzak köşeden dışarı çıktı. Maçın ilk 15 dakikası böylelikle denk bir mücadeleyle ve 0-0'lık sonuçla geçildi.

    23. dakikaya kadar pozisyon bulamayan iki takımdan Beşiktaş bu dakikdada köşe vuruşu organizsyonunda pozisyon bulmaya çalıştıysa da savunmayı geçemedi. 28. dakikada yine kale önüne gelen Beşiktaş'ta Mustafa'nın pasını alan Veli ceza sahasında, cılız bir vuruşla topu Szczesny'e bıraktı. Bu dakikalarda sağdan gelen Beşiktaş'ta görev yerinde mücadele etmeyen ve ters ayakta kalan İsmail Köybaşı'nın da aksadığı gözlendi. 30. dakikada Mustafa'nın hazırldığı pozisyonda yine Veli'nin ceza sahası dışında sert vuruşu Polonyalı kalecinin ellerinde kaldı.

    38'de ise Arsenal Wilshire ile uzaktan şansını dendiyse de Tolga iyi bir kurtarış yaparak topu ileri yolladı. Hızla atağa kalkan Beşiktaş'ta Demba Ba kaybettiği topu kazandı ve orta açmayı denedi savunmadanb sekip havalanan topa gelişine vuran Veli, topu farklı şekilde dışarı yolladı. Baskısını sürdüren Beşiktaş bir dakika sonra yeniden ceza sahası önünde paslaşan Beşiktaş topu kaleye gönderemedi. Dönen topta ceza sahası önünde çizgi halinde kalan Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Giroud, Tolga'yla karşı karşıya kalacakken topu kontrol edemedi ve Tolga çıkıp topa sahip oldu.

    İlk yarının en önemli pozisyonda ise dakikalar 44'ü gösterirken Demba Ba, savunma arkasına sarkıp rakibi Koscielny'den sıyılıp vuruşunu yaptı. Kaleci Szczesny'nin dokunamadığı top çok az bir farkla dışarı gitti.

    İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

    İkinci yarıya da Beşiktaş hızlı başladı


    Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Beşiktaş, Arsenal'le 0-0 berabere kaldı.

    Maç boyunca dengeli mücadele sergileyen iki takımdan Beşiktaş rakibine göre daha ofansif oynayarak risk alırken Arsenal oyunu orta sahada tutmaya çalıştı ve sürpriz ataklarla sonuca gitmeye çalıştı.

    Maç golle başlıyordu


    İkinci yarıya hızlı başlayan takım Beşiktaş oldu. 48'de soldan girdiği ceza sahasında rakibinden sıyrılan Olcay sağ ayağının içiyle topu uzak köşeye göderdi. Ancak top az farkla dışarı gitti. Pozisyondan sonra Beşiktaş yedek kulübesinden herkes kaçan pozisyona tepki gösterdi.

    Bu pozisyondan sonra her iki takım da rakip kalede görünmeye çalıştıysa da 65. dakikaya kadar maç, orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Bu daikalarda kazanılan serbest vuruştan Beşiktaş sonuç alamazken, 67'de kale önüne kalabalık gelen Arsenal'in Beşiktaş ceza sahası içindeki paslaşmasına çıkarılan top Beşiktaşlı oyuncularda kaldı ve tehlike uzaklaştırıldı.

    69'da Beşiktaş'ın hücum yönüne göre soldan kullanılan köşe vuruşunu kaleci Szczesny yumrukladı. Ceza sahasının dışına açılan topa vuran İsmail kaleyi bulamadı.

    Arsenal 10 kişi kaldı


    72'de ilk oyuncu değişiklikleri yapıldı ve Arsenal'de Alexis Sanchez yerini Chamberlain'e bırakırken, Beşiktaş'ta Olcay çıktı, Gökhan Töre oyuna girdi.

    78. dakikada Arsenal ceza yayına yakın bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Cazorla'nın sert vuruşunu Tolga ilk hamlede sektirse de ikinci pozisyonda topa hakim oldu. Hemen oyunu başlatan Tolga'nın pasıyla Beşiktaş hızlı çıkacakken Ramsey'in Oğuzhan'a yaptığı müdahale sonucu ikinci sarı kartın görerek oyun dışında kaldı. Bilic de hemen oyuna müdahale ederek sarı kartlı Oğuzhan'ı oyundan alıp Kerim'i oyuna soktu.

    86. dakikada Gökhan'ın içeriye doldurduğu bölgede Demba Ba yerde kaldı. Ancak hakem devam kararı verdi. Maça son hamlesini yapan Bilic, Mustafa'yı oyundan alıp Cenk'i sahaya sürdü.

    88. dakikaya girerken kısa dünşen topu kapan Arsenalli Chamberlain savunmadan sıyırılıp topu uzak köşeye gönderdi. Tolga'nın dokunduğu top, direkten geri dönüp Tolga'nın sırtına çarptı. Boşta kalan topu Ersan uzaklaştırdı.

    Son dakikalarda haken Slaven Bilic'i tribüne gönderdi.

    Maçın 4 dakikalık uzatma süresi de tamamlandı ve Beşiktaş ile Arsenal 0-0 berabere kaldı.

    Maçtan notlar


    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Arsenal ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında savunmanın sağında İsmail Köybaşı'na şans tanıdı.

    Beşiktaş'ta sürekli savunmanın solunda görev alan İsmail Köybaşı, Arsenal karşısında sağ bekte forma giydi. Savunmayı İsmail Köybaşı, Franco, Ersan Gülüm ve Motta'dan oluşturan Bilic, orta alanda Oğuzhan, Veli, Necip, Olcay ve Mustafa Pektemek'i oynattı. İleri uçta ise Demba Ba görev aldı. Arsenal'den Beşiktaş'a transfer olan Oğuzhan Özyakup, eski takımına karşı forma giydi.

    Hutchinson yetişmedi


    Teknik direktör Bilic'in dünkü basın toplantısında, oynama şansını yüzde 50 olarak gösterdiği Atiba Hutchinson, sakatlığı nedeniyle Arsenal karşısında forma giyemedi. Bu arada Gökhan Töre, 18 kişilik kadroya dahil edildi. Yedek kulübesindeki diğer isimler ise Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Tomas Sivok, Uğur Boral, Kerim Frei ve Cenk Tosun oldu.

    Arsenal'da 2 değişiklik


    Arsenal ise Premier Lig'de son oynadığı Crystal Palace maçının kadrosunda 2 değişiklik yaparak Beşiktaş karşısına çıktı. İngiliz ekibinde sakatlığı bulunan Kieran Gibbs'in yerine Nacho Monreal, Yaya Sonogo'nun yerine de Olivier Giroud forma giydi. "Topçular"da Barcelona'dan transfer edilen Alexis Sanchez de ilk 11'de sahaya çıktı. Alman futbolcular, Türk asıllı Mesut Özil ile Lucas Podolski ve Per Mertesacker ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

    Taraftarların ilgisi


    Beşiktaş ile Arsenal arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın oynandığı Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen 50 bine yakın Beşiktaş taraftarı, tezahüratlar ve şarkılarla takımlarına destek verdi. Taraftarlar, doğu tribününde yaptıkları bayrak şovla stadı adeta bayram yerine çevirdi. Bu arada Londra'dan gelen yaklaşık 100 Arsenal taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden maçı takip etti.

    Seba unutulmadı


    Arsenal maçında, geçtiğimiz günlerde vefat eden Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba da unutulmadı. Siyah-beyazlı taraftarlar Seba için üzerinde resmi yer alan ve "Süleyman Seba'nın evlatlarıyız" yazılı pankart açtı. Taraftarlar ayrıca uzun süre Seba lehine tezahüratta bulundu. Stat hoparlörlerinden Seba'nın sevdiği "Eski dostlar" şarkısı çalındı. Karşılaşma öncesinde iki takım futbolcularının da katılımıyla Seba için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar saygı duruşunun ardından "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" diye tezahürat yaptı.

    226 medya mensubu takip etti


    Beşiktaş-Arsenal maçına taraftarların yanı sıra medyanın da ilgisi büyük oldu. Karşılaşmada 25'i yabancı toplam 226 medya mensubu görev yaptı. Bu medya mensuplarının 59'u sahada, 167'si de basın tribününde karşılaşmayı takip etti.

    48 yıl önceki kadrodakiler maçta
    Beşiktaş'ın 48 yıl önce kaptan Recep Adanır'ın jübilesinde Arsenal'la karşılaşan ve 2-0 galip gelen kadrosunda yer alan bazı futbolcular da maça geldi. Karşılaşma öncesinde 1966'da Arsenal'a karşı forma giyen Recep Adanır, Necmi Mutlu, Fehmi Sağınoğlu ve Sami Şenol'a Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil tarafından plaket verildi.

    Pankarta izin verilmedi


    Beşiktaşlı taraftarların Arsenal maçında doğu tribününde açmayı planladığı dev pankarta UEFA izin vermedi. Çarşı grubunun yaptığı ve dünyanın elle hazırlanmış en büyük pankartı olma özelliğine sahip pankartta "A" harfinin anarşizmi simgeleyen şekilde yazılması nedeniyle UEFA yetkililerinden izin çıkmadığı öğrenildi.

    Beşiktaş'tan yemek


    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yöneticiler, karşılaşma öncesi Arsenal yöneticileri ve UEFA delegesine yemek verdi. Yemeğe, Beşiktaş yöneticilerinin yanı sıra Arsenal Kulübü Başkanı Chips Keswick, UEFA Delegesi Martin R.M. Sturkenboom, Arsenal direktörleri Ken J. Friar ve Richard Carr, Arsenal Genel Sekreteri David Miles ile yöneticiler Liam Brady ve Dick Law katıldı. Başkan Orman, yemekte konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Süleyman Seba Slaven Bilic Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title