Haberler

Umutlar Çiçek Açsın" Projesi

Metastatik meme kanserine dikkat çekmek için organize edilen "Umutlar çiçek açsın" projesi kapsamında modacı Hatice Gökçe'nin kiraz çiçeklerinden ilham alarak tasarladığı t-shirtlerin satışı başladı.

Metastatik meme kanserine dikkat çekmek için organize edilen "Umutlar çiçek açsın" projesi kapsamında modacı Hatice Gökçe'nin kiraz çiçeklerinden ilham alarak tasarladığı t-shirtlerin satışı başladı.

Nişantaşı Yargıcı Mağazası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nil Molinas Mandel, her 8 kadından birinde yaşamları boyunca meme kanseri geliştiğini, erken evre meme kanseri tanısı konan ve tedavi gören kadınların yaklaşık üçte birinde de metastatik meme kanseri görüldüğünü kaydetti.

Metastatik meme kanserinin kemikler, akciğer, karaciğer ve beyin de dahil vücudun diğer kesimlerine de yayılabildiğine işaret eden Mandel, "Günümüzde erken evre meme kanseri hakkında birçok bilinçlendirme kampanyası yapılıyor fakat metastatik meme kanseri hastalığı pek konuşulmuyor. 'Erken tanı hayat kurtarır' diyoruz ancak bunun yanı sıra metastatik evrede doğru tedavi yaşamları değiştirebilir. Yeni tedaviler ile metastatik meme kanseri hastalarına daha iyi yaşam kalitesi sağlanabilir ve hastalık ilerlemesi ertelenebilir. Bu yüzden bu proje, bizlerin doğru mesajları verebilmemiz için çok önemli. Bu anlamlı günde olduğu gibi biz kadınlar için her gün değerlidir." şeklinde konuştu.

Modacı Hatice Gökçe ise aslında erkek giyimi alanında tasarımlar yaptığını fakat bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl yeni hikayeler diyerek filizlendirdiğimiz umutlar, bu yıl çiçek açsın istiyoruz. Bu yüzden sloganımız 'Umutlar çiçek açsın' oldu ve bu seferki üretim sürecimizde sabır üzerine yoğunlaştık. Umudun simgesi olan kiraz çiçeklerini kanaviçe deseni görünümüyle t-shirtlere bastık. Kanaviçenin yapım aşamasında gerektirdiği sabır ve dikkati hepimiz biliriz. Bu nedenle ben de tasarımımda eski zamanlarda çok popülerken şimdi yavaş yavaş unutulmaya başlayan bu tekniğin görünümünü kullanmak istedim. Projedeki tasarım ve üretim sürecimizin, metastatik meme kanseri tedavisinin gerektirdiği sabır ve metanetle de benzerlik taşıdığını düşünüyorum."

Projeyle ilgili duygularını dile getiren Yargıcı Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Ebru Günel ise imece usulü projede çok güzel bir iş çıkarttıklarını belirterek, "Projede ortaya çıkan sonucun bizleri mutlu ettiği kadar tüm meme kanserli hastalara de umut vereceğine inanıyoruz. Yargıcı olarak her zaman kadınlara destek olmak ve bir şekilde kadınların hayatlarına dokunarak, onlar için fayda sağlamak birincil amaçlarımız arasında yer alıyor. Bu anlamlı projenin ev sahibi olmaktan duyduğumuz mutluluğu bir kez daha belirtmek isterim." diye konuştu.

Proje kapsamında modacı Hatice Gökçe'nin kiraz çiçeklerinden ilham alarak tasarladığı t-shirtler Yargıcı mağazaları ve shop.yargici.com.tr'de satışa sunuldu. Satışlardan elde edilecek gelirin tamamı meme kanserli kadınlar yararına Kanserle Dans Derneği ile Europa Donna Türkiye'ye bağışlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Nil Molinas Mandel Nişantaşı Gökçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title