Haberler

Umut Nöbeti"Ni Zülkan Sirmen, Işık Öğütçü ile Bekir Özcan Devraldı

"umut Nöbeti"ni bugün, gazeteci Zülkani Sirmen, Orhan Kemal Müzesi kurucusu ve yazar Işık Ögütçü ile CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan ve yönetim kurulu üyeleri devraldı.

Zülkani Sirmen şöyle konuştu:

"Bir ülkede yargının ve basının hür olmaması durumunda o ülkede gerilim yaşanır. Tutuklu olan gazetecilerin biran önce serbest bırakılmasını istiyorum."

Işık Öğütçü de, "Umut Nöbeti"ni haftalardır sürdüren Basın Konseyi'ne teşekkür ediyorum. Dündar ve Gül'ün tutuklanmalarına neden olan, yürekleri ve vicdanları sızlatan iddianame üzerine çeşitli görüşler açıklanmıştır. En önemli açıklama ise Bülent Arınç'tan gelmiştir. Arınç 'Böyle bir suçtan ne tutuklanması, ne dava açılması, ne de mahkemenin bir ceza kararı vermesi mümkün değildir' demiştir. Bu da gösteriyor ki umutsuz olmak için hiçbir sebep yoktur." dedi.

Basını özgür olmayan toplumların gerçekte koca bir hapishanenin içinde yaşdıklarını ifade eden Bekir Özcan, "Susturabilirler mi özgürlüğü yazan kalemleri? Hayır. Bugüne kadar susturamadılar. Susmayacağız. Korkmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz. Özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz." diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Bekir Özcan Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title