Haberler

Umut Nöbeti"Ni Güleşen Karıkadıoğlu, Gülçen Üstüntaş Tuttu

Silviri Cezaevi önündeki "Umut Nöbeti"ni bugün sabah saatlerinde tiyatro eleştirmeni Gülşen Karakadıoğlu ile oyuncu Gülçin Üstüntaş tutarken, öğleden sonra ise Mimesis ile Tiyatro Tiyatro Dergisi çalışanları ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği üyeleri devraldı.

Silviri Cezaevi önündeki "Umut Nöbeti"ni bugün sabah saatlerinde tiyatro eleştirmeni Gülşen Karakadıoğlu ile oyuncu Gülçin Üstüntaş tutarken, öğleden sonra ise Mimesis ile Tiyatro Tiyatro Dergisi çalışanları ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği üyeleri devraldı.

Gülşen Karakadıoğlu,  "Benim haber alma hakkıma saygı duydukları için Can Dündar ve Erdem Gül ceza evindeler. Bu nedenle onlara teşekküre geldim. Üzüldüğüm şey, kendilerini korkularına tutsak edenler. Bugünü ve bundan önceki tüm baskıcı uygulamalar gibi geride bu günleri de geride bırakacağımıza inanıyorum" dedi.

Gülçin Üstüntaş da  "Basın özgürlüğü halkın haber alma hakkı yok edildiğinde tutsaklık başlamış demektir. Buna izin veremeyiz. Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir. Umut nöbeti devam ettikçe, içeriden daha da güçlenerek çıkacaklar" diye konuştu.

Mimesis Dergisi 'nden Cüneyt Yalaz, Gizem Aksu, Özgür Eren; Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nden Metin Boran, Tiyatro Tiyatro Dergisi'nden Mustafa Demirkanlı, Fırat Kuyurtar, Yücel Erten'in birlikte katıldığı nöbette ortak açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bugün Can Dündar ve Erdem Gül casusluk yaptıkları iddiasıyla 72 gündür hapisteler. Halkın haber alma özgürlüğü için çalışan gazeteciler oldukları ise hepimizin malumu. Gazetenin diğer yazarlarına da farklı nedenlerle dava açılmış durumda. Aynı saldırı Gündem, Evrensel ve Birgün gibi medya kuruluşlarına da yönelmiş durumda. Can ve Erdem her ne kadar kahraman olmadıklarını söyleseler de onlar hapse atılarak kahramanlığa ve bir anlamda da yalnızlığa mahküm edildiler. Umut Nöbeti tam da bu yüzden önemli bir yerde duruyor. Kahramana ihtiyacı olmayan bir toplumun inşası yolunda tiyatro yayıncıları ve tiyatrocular olarak bizler de küçük bir adım atıyoruz" - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülşen Karakadıoğlu Can Dündar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title