Haberler

Umuda Yolculuk, Acıya Dönüştü

Babasından yapılacak karaciğer nakliyle hayata tutunmayı bekleyen 24 yaşındaki Gülçin Çam, ameliyat için İstanbul'a giderken hayatını kaybetti.

Babasından yapılacak karaciğer dokusu nakliyle sağlığına kavuşmayı bekleyen Gülçin Çam, ameliyat için İstanbul'a giderken, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören 24 yaşındaki Çam, İstanbul'da ameliyat olacağı özel hastaneye gitmek için ambulans helikopterle yola çıktı. Yolda kalp krizi geçiren Çam, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kızının sağlığına kavuşması için yapılacak ameliyat öncesinde kısa zamanda kilo veren ve geçimini hamallık yaparak sağlayan baba Abidin Çam ise nakil konusunda çok umutlu olduklarını, kızının sağlığına kavuşmasını beklerken hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Edirne Belediyesi Meclis Üyesi ve Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Erkan Makas ise aileye ameliyat öncesinde ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Yola çıkmadan önce Vali Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın kendisini arayarak Gülçin Çam'ın durumunu sorduğunu ifade eden Makas, genç kızın ölümünün kendilerini de üzdüğünü ifade etti.

Bu arada Gülçin Çam'ın ameliyat tarihine, 11 Ağustos'ta yapılacak tetkikler sonrasında karar verileceği belirtilmişti.

Okulunu bitirmek istiyordu

Gülçin Çam, 30 Temmuz'da gazetecilerin sorusu üzerine, karaciğer yetmezliği nedeniyle 4 yıldır tedavi gördüğünü söylemişti.

Nakilden umutlu olan Çam, "Sağlığıma kavuşursam, bugüne kadar yaşayamadığım şeyleri yaşayacağım. Okulumu bitiremedim, bitireceğim inşallah" demişti.

Baba Çam ise ameliyat için zayıflayarak, 10 günde 78 kilodan 71 kiloya düşmüştü.

Edirne Valisi Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan, Gülçin Çam'ın İstanbul'da ameliyat olması ve hijyenik koşullarda yaşamını sürdürmesi için gerekli desteği vereceklerini belirtmişti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Trakya Bölgesi Erkan Makas İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title