Haberler

Umuda Rekor Başvuru

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çocuk sahibi olmak isteyenler için açtığı tüp bebek merkezine 2 bin 582 kişi başvurdu.


Sağlık Bakanlığı'nın desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle açılan 'Tüp Bebek Merkezi'ne başvuranların sayısı 2 bin 582'ye ulaştı. Başvuru yapanlardan 600 kadın muayene olurken, bin 30 kişiye de randevu verildi. Tüp bebek uygulanan kadın sayısı da 160'a ulaştı. Tüp bebek işlemi devam eden kişi sayısı da 53 oldu. 42 kadının hamile olduğu ve 23 doğumun gerçekleştiği bildirildi. Şu ana kadar tüp bebek merkezi sayesinde 20 bebeğin dünyaya geldiği açıklandı.

Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de merkezlere olan ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi. Gittiği yerlerde bu konuda büyük talepler aldığının altını çizen Şahin, Türkiye'ye örnek olan merkezin çok önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti. Tüp bebek sahibi olmak isteyenlerin imkansızlıklar nedeniyle bebek sahibi olamadıklarını belirten Şahin, imkanı olmayanlara yeni bir imkan sunulduğunu söyledi. Şahin, merkezlerine olan ilginin her geçen gün artmasının da ne kadar doğru bir hizmet yaptıklarını gösterdiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvuruda da bazı şartlar aranıyor. Başvuru yapanların 39 yaşını geçmemiş olması ve sigortalı olması gerekiyor. Hastaların bu şartlara ne kadar uygun olduğu değerlendiriliyor. Tedavi yapılacak olan kişilerin bu tedaviye uygun olduğunun ya da olmadığının kontrolü, kişiye yapılacak en ideal tedavinin belirlenmesinde oldukça büyük bir etken oluyor. Kimi durumlarda esa tüp bebek tedavisine gerek dahi duyulmayabilir, kolay ve pratik bir müdahale ile tedavi gerçekleşebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sağlık Bakanlığı Fatma Şahin Bebek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title