Haberler

Umre'ye Yolculuk

Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, umre yolculuğunun turistik bir seyahat değil, manevi ve uhrevi iklimlere yolculuk olduğunu belirtti.

Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, umre yolculuğunun turistik bir seyahat değil, manevi ve uhrevi iklimlere yolculuk olduğunu belirtti.

Öztürk, Ünye Müftülüğü Merkez Kız Kuran Kursu'nda, umre vazifesi için kutsal topraklara gidecek 129 kişiye verilen eğitim programına katıldı.

Öztürk, şunları söyledi:

"Her şeyden önce umre yolculuğu turistik bir seyahat değil, bu manevi ve uhrevi iklimlere yolculuk. Manevi tarafımızı güçlendirmek için yaptığımız bir yolculuk olacak. Siz önce tevessül ederek gerekli hazırlıklarınızı, çalışmaları, tedbirleri, değişimleri yaparak bu noktaya geldiniz. Bizim bu yolculuğumuz basit bir turistik seyahat değil. Farklı bir gidişimiz var. İnşallah bu gidişimizi iyi değerlendirelim. Orada zamanlarımızı iyi değerlendirelim."

Umre görevi sırasında sabrın önemine değinen Öztürk, şöyle devam etti:

"Umredeki günlerinizi altına çevirin. O hayatınızda çok farklı bir yön çizsin. Bu günleri diğer günlerinizden çok farklı değerlendirin. Bu, günlerinizin içerisinde leke olmasın. Sabırsızlık göstererek başkalarının hakkına, hukukuna geçmeyin veya başkasını kıracak, dökecek hiç bir şey yapmayın. Buradan giderken yanınızda ihtiyacınız olduğu kadar sabır götürün. Hz. İbrahim'i şaşırtmak, Hz. İsmail'i kandırmak isteyen şeytanların kurmayları, en büyük ve güçlüleri orada. O yüzden çok dikkat edeceksiniz. O yüzden buradan ihtiyacınız olduğu kadar sabırla gidin ve oradan çok güzel dönün."

Konuşmanın ardından İl Müftü Yardımcısı Mesut Öztürk, Ünye Müftü Vekili Mehmet Okur ve Kuran Kursu Öğreticisi Emine Terzioğlu da umreye ilişkin bilgiler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mürsel Öztürk Mesut Öztürk Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title