Haberler

Umre Ödüllü Siyer Sınavı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ‘Umre’ ödüllü siyer sınavı yapıldıŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından umre ödüllü siyer sınavı yapıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 'Umre' ödüllü siyer sınavı yapıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından umre ödüllü siyer sınavı yapıldı. Sınava 450 kişi katılırken, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Siverek Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşen sınav 2 saat sürdü. Sınava katılanların aileleriyle birlikte heyecan yaşadıkları görüldü. Trafik kazası geçirmesi nedeniyle yürüyemeyen Hüseyin Külye'nin sınavı için özel salon hazırlandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü yetkililerinden Hüseyin Şeker, "Bu seneki sınava 450 başvuru oldu. Sınavı düzenlememizdeki amacımız Hz. Peygamber Efendimizin hayatını bütün insanlara örnek bir şekilde sunmaktır. Bu sınav sayesinde bunu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz" dedi. Şeker, sınava girenlere başarı diledi. 50 kişinin umre ile ödüllendirileceği sınav, 18 yaş ve üstü, 14-17 yaş arası ile 10-13 yaş arası olmak üzere üç kategoride yapıldı. Sınavın 1. ve 2. kategorilerinde 80 soru, 3. kategorisinde ise 60 soru soruldu.

Türkiye genelinde ödüller ise şöyle açıklandı:

"Birinci kategoride ilk 44 kişiye, ikinci kategoride ise ilk 3 kişiye (velileriyle birlikte 6 kişi) olmak üzere toplam 50 kişiye umre ödülü verilecek. Üçüncü kategoride ise ilk 10 kişi tabletle ödüllendirilecek. Ayrıca il ve ilçe bazında dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Hürriyet Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title