Haberler

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Şenliği"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bugün dünyanın en modern gemilerini yapan bir Türkiye'yiz. Uçak yapmaya kalkan, helikopter, tank yapan bir Türkiye'yiz. Dünya ayağa kalksa, 'kendimizi savunabiliriz' diyen bir Türkiye'yiz" dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçe meydanında düzenlenen  "Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Şenliği"ne katılan Güllüce, burada yaptığı konuşmada, esnafın ülke için taşıdığı öneme değindi.

Geçmişte esnafa olan güveni anlatan Güllüce, "Esnafın itibarını anlatmakla ilgili saatlerce konuşabiliriz. O kardeşlik, o ahilik devam edebilseydi keşke. Türkiye'de terör mü olurdu? Türkiye'de 12 Eylüller mi olurdu? Türkiye'de sağcılar, solcular, Aleviler, Sünniler, Kürtçüler, Türkçüler, birbirini öldüren insanlar mı olurdu? Biz bu kadar zaman mı kaybederdik?" diye konuştu.

Güllüce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep patinaj yaptı Türkiye. 12 Eylül'de birimiz sağcı, birimiz solcu oldu. Birbirini vurdu gençler, patinaj yaptı ülkemiz. 27 Mayıslar, 12 Eylüller ondan sonra 28 Şubatlar oldu. 28 Şubat bin yıl sürecekti. İnşallah bin yıl sürecek. Ben 28 Şubat'ın bin yıl sürmesini temenni ediyorum. Çocuklarımızın 28 Şubat'ı unutmaması lazım. 28 Şubat'ın insanlara, halkına zulmeden o hallerini, insanlar bin yıl unutmamalı. Özgürlüğün, demokrasinin, hürriyetin ne olduğunu anlatabilmek açısından 28 Şubat hep hatırlarda kalmalı."

"Bize, 'fener ülke', 'ışık ülke' diyorlar"

Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Afrika'nın üzerine oynanan oyunlar olduğunu, bu oyunlar sonucu bölge insanının can verdiğini ve huzursuz şekilde yaşam sürdüğünü dile getiren Güllüce, "Biz istemesek de kendimizi böyle tarif etmesek de bu bölgelerin insanları, liderleri, bizi lider görüyor. Biz binlerce yıllık devlet kültürümüzden kaynaklanarak, onların bir nevi feneri, ışığı olmak durumundayız. Bu yüzden Türkiye bir adım ilerliyorsa, bir adım yükselebiliyorsa, onlar bizden daha fazla seviniyorlar. Çünkü bize 'fener ülke', 'ışık ülke' diyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Güllüce, dünyanın diğer ucunda yaşanan bir olayın, farklı ülkelerde, farklı etkiler yapabildiğini ve bu bağlamda üzerinde en fazla oyun oynanan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek, "Eğer Türkiye bugünkü istikrarlı hükümet tarafından, Tayyip Erdoğan hükümeti ve Ahmet Davutoğlu hükümeti tarafından yönetilmemiş olsaydı, dünyada oluşan son olaylardan sonra dolar kaç lira olurdu? Esnafın durumu, sanayinin durumu ne olurdu?" diye sordu.

"Türkiye, kendi savunma silahlarını yapamadığı için, kendi gemisini, tüfeğini, topunu yapamadığı için kaç kere perişan olmuş, kaç kere iç acısı çekmiş?" diyen Güllüce, "Parasını verdiğimiz gemiye, İngilizler el koyuyor, 'vermeyiz' diyorlar ama bugün dünyanın en modern gemilerini yapan bir Türkiye'yiz. Uçak yapmaya kalkan, helikopter, tank yapan bir Türkiye'yiz. Dünya ayağa kalksa, 'kendimizi savunabiliriz' diyen bir Türkiye'yiz. İşte yeni Türkiye bu" ifadelerini kullandı.

Bağış: "Türkiye üzerinde oynanan bir oyun var"

Eski AB Bakanı Egemen Bağış da bugünün haklı olmanın yetmediği, güçlü olmanın gerektiği bir dünya olduğunu belirterek, "Dünya ticaretinde, bir buçuk milyarlık İslam alemin geldiği nokta ile toplam sayıları 30-40 milyonu geçmeyen Musevi toplumunun etki boyutunu karşılaştırdığımız zaman, bizim esnaf ve sanatkarlarımıza ne kadar sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha anlıyoruz" dedi.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Bağış, şöyle konuştu:

"Esnafımıza, sanatkarlarımıza, ekonomimize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü Türkiye üzerinde oynanan bir oyun var. Gezi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralık darbe girişimi ile devam eden, Kobani'deki eylemlerle süren ve bugün de içimize fitne sokma çabalarıyla hala devam ettirilmek istenen bu oyuna karşı, biz ancak bir ve beraber olarak, birbirimize sahip çıkarak, güçlü olarak, haklılığımızı ispat ederek, o 2023 hedeflerini yakalayabiliriz. Bu yüzden 7 Haziran, yeni ve güçlü Türkiye'nin artık aramıza fitne sokamayacakları, başkanlık sistemiyle taçlanmış Türkiye'nin inşallah ilk adımını atacağımız tarih olacaktır."

Etkinliğin sonunda, Bakan Güllüce'ye, hediye takdim edildi.

Mehmet Akif Ersoy İ.H.O'nun temel atıldı

Güllüce, etkinliğin ardından, Ümraniye'de yapılması planlanan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine katıldı.

2015-2016 eğitim öğretim yılına kadar tamamlanması planlanan 32 derslikli, kütüphane, spor salonu, konferans salonu ve engellilere uygun tuvaletleri bulunan okulun temel atma töreni için Güllüce ve beraberindekiler düğmeye bastı.

Bakan Güllüce, törende çocuklar ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce 28 Şubat Ümraniye Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title