Haberler

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinden "Randevu Listesi" Açıklaması

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Kamil Özdil, hastanede randevu listesiyle ilgili yapılan haberlere ilişkin, "Bayram tatili olan 9 gün boyunca polikliniklerin kapalı olması nedeniyle oluşan geçici yoğunlaşma döneminde hastane idaremizin bilgisi ve onayı dışında hastaların kendi arasında oluşturduğu iddia edilen listeler konusundaki spekülatif ve pek çok çarpıtmayı içeren haber, özveriyle hizmet veren hastane çalışanlarımızı ve sistemi hedef göstermiştir ve itibarsızlaştırma amaçlıdır.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Kamil Özdil, hastanede randevu listesiyle ilgili yapılan haberlere ilişkin, "Bayram tatili olan 9 gün boyunca polikliniklerin kapalı olması nedeniyle oluşan geçici yoğunlaşma döneminde hastane idaremizin bilgisi ve onayı dışında hastaların kendi arasında oluşturduğu iddia edilen listeler konusundaki spekülatif ve pek çok çarpıtmayı içeren haber, özveriyle hizmet veren hastane çalışanlarımızı ve sistemi hedef göstermiştir ve itibarsızlaştırma amaçlıdır." açıklamasını yaptı.

Özdil, yazılı açıklamasında "Devlet hastanesinde randevu listesi skandalı" başlıklı haberler üzerine açıklama ihtiyacı doğduğunu belirterek, günde 6 bin 500-7 bin hastanın başvuru yaptığı hastanede hastaların yüzde 70'inin merkezi randevu sistemi (MHRS) yoluyla kalan yüzde 30'unun ise randevusuz başvuruyla muayene edildiğini bildirdi.

Yüzde 30'luk kotanın evinde telefon veya internet olmayan, randevu alamayacak konumda olan hastalar için ayrıldığını kaydeden Özdil, "Ancak bayram tatili olan 9 gün boyunca polikliniklerin kapalı olması nedeniyle oluşan geçici yoğunlaşma döneminde hastane idaremizin bilgisi ve onayı dışında hastaların kendi arasında oluşturduğu iddia edilen listeler konusundaki spekülatif ve pek çok çarpıtmayı içeren haber, özveriyle hizmet veren hastane çalışanlarımızı ve sistemi hedef göstermiştir ve itibarsızlaştırma amaçlıdır. Bunun bir örneği de art niyetli kalabalık bir grubun cep telefonu eşliğinde kendilerine yardımcı olmak isteyen başhekim yardımcılarına hakaretler yağdırmaları ve provokatif davranışlar sergilemeleridir." ifadelerini kullandı.

Aylar sonrasına randevu verildiği iddiasının da asılsız olduğunu vurgulayan Özdil, MHRS randevu sisteminde en uzun randevu verilebilme süresinin 15 gün olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Özdil, şunları kaydetti:

"Hastanemiz ilgili günlerde ortalama 3 bin 932 MHRS kapasitesi açmış olup, randevu alanlardan sadece 2 bin 593 hasta muayene gelmiş, bin 339 hasta muayene olmaya gelmemiştir. Randevusuz hastalar eğer MHRS'ye başvurmuş olsaydı belirtilen saatlerde rahatlıkla muayene olacaklardı. Vatandaşlarımızın bir kısmı evinden 182 numaralı telefon hattı üzerinden ve internetten randevu olma opsiyonunu yeterince kullanamamakta olup o gün derhal muayene olmak için kendilerince yöntemler geliştirmişlerdir. Bu yöntemler hastanemizin bilgisi dışındadır.

Ayrıca bahsi geçen günde sadece 2 polikliniğin açık olduğu iddia tamamen asılsızdır. Boş bir oda bulunarak içeride doktor olmadığı haberleştirilmiş, oysa ki o gün içerisinde doktor olan poliklinikler görmezden gelinmiştir. Bu tür asılsız haberlerin kemik iliği nakil merkezi, onkoloji ve radyasyon onkolojisi, pek çok pediatrik ve jinekolojik yan dal merkezini de bünyesine katarak son derece ileri bir merkez olma yolunda ilerleyen hastanemizin başarısını perdeleme amaçlı olduğu kanaatine varılmıştır.

Bu dönemde ve her zaman tüm çalışanlarımız ve idaremiz vatandaşlarımıza itinayla hizmet vermek azmindedir. Hastanemize poliklinik için başvuran ve aciliyeti olan hastalarımız için acil servisimizde 24 saat hizmet vermektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Ümraniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title