Haberler

Ümraniye'deki Silahlı Saldırı Davası

Ümraniye'de 2009 yılında Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge'nin yaralanması ve Genel Müdür Hayri Ersoy'un ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayına ilişkin 7 şüphelinin yargılandığı dava karara bağlandı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 4'ü tutuklu 6 sanık ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, olayda yaralanan Zeki Pilge de hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen sanıklardan Rıfkı Kamburoğlu, olayla ilgisinin olmadığını savunarak, "21 aydır tutukluyum. Olay tamamen bir kumpastır. Beratımı talep ederim." dedi.

Sanık Ahmet Lütfullah Ardahan da suçsuz olduğunu belirterek, beratını talep etti.

Söz verilen diğer sanıklar da beraatlarını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ali Başaran'ı, Hayri Ersoy'u kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanık Başaran'ın, Zeki Pilge'ye yönelik de "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği gerekçesiyle de 12 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Müjdat Güler'i, "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirici" olarak iştirak ettiği gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırırken, diğer sanıklar Rıfkı Kamburoğlu, Allahverdi Ölmez, Ahmet Lütfullah Ardahan ve Recai Turna'nın da "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçuna yardım eden sıfatıyla iştirak ettikleri gerekçesiyle 8'er yıl hapisle cezalandırılmalarını kararlaştırdı.

Öte yandan, sanıklardan Serkan Güler'in, suça iştirak ettiğine ilişkin delil elde edilemediğinden beraatına karar verildi.

- Olayın geçmişi

İstanbul'da 2009 yılında işlenen bir cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Haberal'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmış, Haberal, ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden de 4'ü tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonucunda, Erkan Haberal'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında, yeterli şüphe oluşturacak delil bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı vermiş, 7 şüpheli için de cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Hazırlanan iddianamede ise şikayetçi Zeki Pilge ile ölen Hayri Ersoy ve Kazakistan vatandaşı Ubeyde Kuttybayeva'nın, 7 Ekim 2009'da iş görüşmesi yapmak üzere Ümraniye'de bulunan Bank Asya Genel Merkezine gittikleri belirtilmişti.

İddianamede, görüşmenin bitmesinin ardından 3 kişinin içinde bulunduğu araçla yola çıktıktan sonra ateş açılması sonucu Hayri Ersoy'un hayatını kaybettiği, Zeki Pilge'nin ise yaralanarak felç kaldığı aktarılmıştı.

Olaydan sonra yapılan araştırma ve çalışmalara rağmen, şüphelilerin tespit edilip yakalanamadıkları belirtilen iddianamede, daha önce işlemiş olduğu başka bir suç nedeniyle Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak kalan şüpheli Ali Başaran'ın, Rize Cumhuriyet Başsavcılığına bildirimde bulunarak olayın aydınlanmasını sağladığı kaydedilmişti.

İddianamede, şüphelilerin "tasarlayarak kasten öldürme", "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" gibi suçlardan cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Erkan Haberal Ali Başaran Ümraniye Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title