Haberler

Ümraniye'de Ramazan Programı Hazır

Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan programını hazırladı. Programlar kapsamında 6 ayrı nokta her gün yaklaşık 5 bin kişiye iftar yaptırılacak, 6 bin 500 aileye de sosyal market yardımı sağlanacak.

Her yıl hazırladığı Ramazan etkinlikleriyle binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl ki Ramazan ayı programını tamamladı. Belediye yetkilileri, vatandaşların Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmesini sağlamak için de sahura kadar programlarını sürdüreceklerini söyledi.

OSMANLI GELENEĞİ ÜMRANİYE'DE CAN BULACAK

Osmanlı döneminde, dini musiki formunda çeşitli makamlarda bestelenen ve imsak vakti ehil kişilerce minarelerden yapılan dua içerikli okumalardan oluşan Temcid okuma geleneği, Ümraniye'de Gecenin sessizliğinde orucun başlangıcını haber vermek üzere, Ümraniye'deki belirli camilerde okunan"Temcid-i Şerif" (Hz. Peygamber'e (sav) okunan naatlar) ile Ümraniyeliler sahura kalkacak. Ayrıca Belediye önünde kurulacak olan sahur sofralarında da bin kişilik sahur yemeği vatandaşlara ikram edilecek.

SELÇUKLU MOTİFLİ RAMAZAN STANDI ÜMRANİYE MEYDANINA KURULDU

Ramazan için hummalı çalışmalarına devam eden belediye, Ümraniye Meydanı'na kurduğu Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan stantta, Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Her yaşa hitap eden dinletilerden sinema gösterimlerine, çocuk programlarından çeşitli sahne gösterilerine varıncaya kadar birçok etkinlik Ümraniyeliler ile buluşacak. Yine Ümraniye Meydan'ına Hemşehri dernekleri için hazırlanan özel tasarım stantlar da dernekler hemşehrileriyle buluşacak, yörelerinin kültürel motiflerini sergileyebilecek. Ayrıca Şile-Ağva, Ordu, Sivas, Rumeli, Çorum, Artvin, Samsun, Serhat İlleri, Van, Bolu, Yozgat, Rize, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Çankırı, Trabzon, Bayburt, Ağrı, Bingöl, Çemişgezek, Ankara, Balıkesir, Sinop, Gümüşhane, Kayseri ve Siirt hemşehri derneklerinin kendi hemşehrileri ile buluşması için her gün farklı bir derneğe Belediye Nikah Sarayı'nda iftar yemekleri de verilecek.

HER GÜN 6 AYRI NOKTADA 5 BİN KİŞİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞACAK

Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, belediyeye ait tesisler ve ilçenin çeşitli noktalarında bulunan düğün salonlarının yer aldığı 6 ayrı noktada, her gün 5 bin kişiye iftar yemeği verecek. İftar yemekleri verilecek noktalar ise şöyle; "Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı, Çağrı Düğün Salonu, Başak Düğün Salonu, Umut Düğün Salonu, Namlı Düğün Salonu ve Şark Düğün Salonu. "

10 MAHALLEDE 30 BİN ÜMRANİYELİ AYNI SOFRADA

10 ayrı mahallede mahalle büyüklüğüne göre 2 bin ya da 4 bin kişilik iftar sofralarında buluşacak vatandaşlar Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştirerek hep beraber iftar yapmaları sağlanacak. Ramazan etkinliklerinin vazgeçilmezleri olan Hacivat ve Karagöz gösterileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ümraniye'deki Ramazan etkinliklerinin konuğu olacak. Bununla birlikte çocuk sinemaları, kukla oyunları, tiyatro oyunları, çeşitli sürpriz sahne gösterileri her akşam iftar sonrası Ümraniye Meydan'da, Ümraniyelilerin ilgisine sunulacak. Ümraniye Belediyesi, 6 bin 500 aileye Sosyal Market yardımı yaparken, Ramazan Bayramı öncesinde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini daha sergileyecek. Belediye bu yıl da ilçede yaşayan bin 750 yetim, öksüz ve şehit çocuklarını tespit ederek, onlara bayram kıyafetleri alabilecekleri kıyafet kuponu hediye edecek. Ümraniye Meydan da gerçekleştirilecek birçok etkinliğin yanı sıra, dört nesildir devam eden "udi" geleneğine sahip Filistinli Samir, Wissam ve Adnan kardeşler tarafından oluşturulan "Le Trio Joubran" grubu enstrümantal dinletileri ile iftar sonrası düzenlenen etkinliklerde Ümraniyeliler ile bir araya gelecek.

ÜNLÜ YAZAR VE HATİPLERDEN RAMAZANA ÖZEL SOHBETLER

Ümraniye Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında, ünlü yazar ve hatipleri Ümraniye'de ağırlayacak. Senai Demirci, Ömer Döngeloğlu, Mehmet Talu, Necmettin Nursaçan ve Yavuz Bahadıroğlu sohbet ve görüşleriyle Ümraniye Meydan'da yapılacak programlarla Ümraniyelilere hitap edecek.

"KARDEŞLİK VE PAYLAŞMANIN EN ÜST MERTEBEYE ÇIKTIĞI ZAMANDIR"

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kardeşlik ve paylaşmanın en üst mertebeye çıktığı böyle bir zaman diliminde belediye olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Hasan Can, "Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi vatandaşlarımıza Ümraniye'nin 6 ayrı noktasında iftar yemekleri vereceğiz. Yapacağımız Sosyal Market Yardımı ile Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız. İftar yemeklerimizi belediyemize ait Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı ile ilçemizin çeşitli noktalarında yer alan düğün salonlarında vereceğiz. 10 mahalleye yönelik Mahalle İftarları vereceğiz. Yine düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleri ile gelenekselleşen Ramazan kutlamalarını da sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Can Selçuklu Ümraniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
title