Haberler

Ümraniye'de Geleneksel Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

Ümraniye Belediyesi tarafından 13. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından 13. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 2 bin çocuk belediye tarafından sünnet edildi.

Ümraniye Belediyesi'nin gelenekselleşen toplu sünnet etkinliği kapsamında ilçede yaşayan ailelerin sünnet çağına gelmiş çocukları ücretsiz olarak sünnet edildi. Sünnet edilen 2 bin çocuk baştan aşağı sünnet kıyafetleriyle donatılarak sünnet şenliği düzenlendi. Çocuklara belediye tarafından bir de kol saati hediye edildi. Halk arasında erkekliğe ilk adım olarak da nitelendirilen sünnet töreninde çocuklar, birbirinden çeşitli aktivitelerle eğlenceye doydu. Ayrıca ilçede okullar arasında düzenlenen '7 Bölge, 7 Oyun, 7 Türkü' yarışmasında dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından takdim edildi.

"BUGÜNE KADAR 20 BİN 639 ÇOCUĞUMUZU SÜNNET ETTİRDİK"

2 bin çocuğu sünnet ettirdiklerini belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bugün 2 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. 12 yıldan beri bunu devam ettiriyoruz. Bugüne kadar Ümraniye'de kayıtlarımıza göre 20 bin 639 çocuğumuzu sünnet ettirmişiz. Sadece sünnet ettirmek değil, tepeden tırnağa bir ailenin çocuğunu sünnet ettirirken alması mümkün olan iyi kalitede giydirip kuşandırıyoruz. Ardından böyle bir programla yavrularımızı delikanlılığa kapılarını açıyoruz. Küçük bir kol saati hediyemizle de bugünü unutmamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bugün ayrıca bir de birkaç aydır süregelen yarışma programımız vardı okullar arasında. Bu yarışma programı da Anadolu 7 bölgeden 7 halk oyunu yarışması ve bu yarışmada dereceye giren çeşitli kategorilerdeki okullarımıza kupalarını verdik, oyunlarını seyrettik. Bunlar çocukların yarına hazırlanırken unutamayacakları köşe taşı diyebileceğimiz hatıralardandır. Ben hepsini kutluyorum. Delikanlılığa adım atan çocuklarımıza Allah sağlık sıhhat versin. Analarını babalarını başlarından eksik etmesin, evlatlarını analarından babalarından ayırmasın. Yarının kahramanı olacak bu çocuklar. Onları bu gözle görüyoruz ve öyle hazırlıyoruz yarınlara yarınların kahramanları olarak. Hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

AİLELER HİZMETTEN ÇOK MEMNUN

Çocuğunu da bu sayede sünnet ettirdiğini belirten anne Feride Çinilioğlu, "Memnunuz bu etkinlikten. Belediye böyle bir etkinlik düzenleyip çocuğumuzu sünnet ettirdi. Geldik, eğlendik ve ailece çok memnunuz belediyenin bize sunduğu bu hizmetten. Çocuğumuzda gayet başarılı bir sünnet geçirdi. Çok memnun ve mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından sünnet edilen çocuklara kol saatleri hediye edilirken, 7 bölge 7 oyun yarışması kapsamında dereceye giren okul ve öğrencilere de kupaları takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Can Ümraniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title