Haberler

Ümraniye Belediyesi, Giresunluları Ağırladı

İlçede yaşayan Giresunluları ağırlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Halep’te yaşanan olaylara değinerek yaptığı konuşmada, “Misak-ı Milli haklarımızdan vazgeçmeyiz.

İlçede yaşayan Giresunluları ağırlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Halep'te yaşanan olaylara değinerek yaptığı konuşmada, "Misak-ı Milli haklarımızdan vazgeçmeyiz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümüne yakın bir zamanda ömrüm vefa ederse Batı Trakya'yı, Selanik'i, Halep'i, Musul'u Türkiye'ye katmak istiyorum demiştir" dedi.

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan Giresunlularu bir araya getirdi. Tantavi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltı toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, Ümraniye AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ile çok sayıda Giresunlu katıldı. Kahvaltı önceci Giresun'u tanıtan film gösterimi izlendi.

Kahvaltıda konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Ülkemizdeki 81 vilayetimiz 79 milyon insanımız hepsi kardeşimizdir. Ancak tanka taş atanla tankın önüne çıkıp yatanı da birbirinden ayırıyoruz. Ayırmamız da gerekiyor. Tanka taş atanlar var mı bu ülkede? Bazı vilayetlere gittiğinizde tamamı hainlerden oluşmasa bile içlerinde belli sayıda hain çıkıyor. Tankın önüne bomba koyuyor. Kaymakamın masasının altına koyuyor. Ama benin hemşehrim de burada gördüğü tankın önüne yatıyor. Tankı durduramasa öbürünün de önüne yatıyor. Nerede düşman görse orada savaşır. Soy bu, elinde değil ki. Genlerinde var. Genetik kotları öyledir. O zaman o kodlarımızla biz gurur duyarız. ve onun üzerinde de yürümeye devam ederiz. Ülkemizin ve bizim ülkemizde umut bağlayan kardeşler topluluğumuzun, İslam ümmetinin tüm bir dünya mazlumlarının buna ihtiyacı var. Bunların umudunu yıkamayız. Başta ülkemizin insanının umudunu yıkamayız. Sonrada ülkemize umut bağlamış mazlumların umudunu yıkamayız. O yüzden olmazsa olmazlarımız hangi görüşe sahip olursak olalım. Şu güzel masanın etrafında toplandığımız gibi birlik içinde olmalıyız" dedi.

"Misak -ı Milli haklarımızdan vazgeçmeyiz"

Suriye'deki olaylara değinen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise "Halep başka ülkenin toprakları olabilir, Musul olabilir, Batı Trakya olabilir. Ama oradaki kardeşlerimizin hakkından vazgeçmeyiz. Misak -ı Milli haklarımızdan vazgeçmeyiz. Zannetmeyin ki bunu sadece biz söylüyoruz. Lozan tartışılmalı deyince muhalefet partisi ayağa kalkıyor. Niye ayağa kalkıyorsun? Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümüne yakın bir zamanda ömrüm vefa ederse Batı Trakya'yı, Selanik'i, Halep'i, Musul'u Türkiye'ye katmak istiyorum demiştir. Misak -ı Milli'yi o da biliyor. 79 milyon insanımızın belki 75 milyonu Misak-ı Milli'yi bilmiyordu ama Amerika, Rusya, Fransa, İngiliz, Almanya biliyor. Onun için diyoruz ya bunlar bizin dostumuz değil mi? dostumuz olduğu halde niye bize düşmanca tavır içinde oluyorlar. Niye PKK'ya destek veriyorlar, niye PYD'ye destek veriyorlar? Çünkü onlar Misakı Milli'yi biliyorlar. Diyorlar ki bunların kafasının arkasında bu var. Fetih edelim topraklarımıza katalım demiyoruz. Ama Kıbrıs'taki soydaşlarımızın hakkını nasıl koruduysak Halep'teki kardeşlerimizin, Türkmenlerin ve Musul'daki Türkmenlerin, hangi ırktan olursa olsun yüreği bizimle beraber çarpan Ümmeti Muhammed'in hakkını korumak boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

Bu ülkenin birliğe ve beraberliğe, Yenikapı ruhuna ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Can, "Yenikapı ruhunu kim zedelerse milletin 15 Temmuz'da birleştiği o ruhu kim zedelerse bu millet onları affetmez. 15 Temmuz bu milletin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. ve Doğu'dan Batı'ya, Güney'den Kuzey'e, Laz'ı, Çerkez'i, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Acemi hep beraber tankın karşısına Allah'u Ekber  nidalarıyla çıkmıştır bu millette" ifadelerini kullandı.

Giresun Çanakçı'ya İmam Hatip Ortaokulu yaptıklarını belirten Can, "Giresun Çanakçı'ya bir İmam Hatip Ortaokulu yaptık.  Onu da bir an önce İnşallah bitirip hizmete açmak istiyoruz. Açılma noktasına yaklaştı" dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu da yaptığı konuşmada, "Bu memlekette, bu büyük şehirde Giresun'un birlikteliğine her zamandan daha çok ihtiyacımız olduğunu 15 Temmuz bizlere bir daha göstermiş oldu.  Bütün milletler gibi bizde hemşehri birlikteliklerimizi güçlü kılarak o günden beri durmandan alanlarda hemşehrilerimizin var olduğu ilçelerde kendimizi hissettirmeye çalıştık" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Can Ümraniye Giresun Musul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title